09.04.2026 - 07:01 | Son Güncellenme:
Tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybeden Rumen teknik adam Mircea Lucescu için dünden itibaren anmalar başladı, ilk tören Bükreş Ulusal Arena Stadı’nda düzenlendi. Törene, Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi Ali Karaca, Galatasaray ve Beşiktaş’ın taraftar dernekleri başkanları ve çok sayıda futbolsever katıldı.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR
Gheorge Hagi gibi ülke futbolunun bir çok önemli isminin de katıldığı törende, oğlu Razvan Lucescu ve ailesi gözyaşlarını tutamadı. Stadın bugün de ziyaretçilere açık olacağı, Lucescu’nun naaşının cuma günü ise Bellu Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.
Fatih Terim de “Sevgili Mircea... Bu satırları yazmak hiç kolay değil” diye başlayan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Biz aynı öykünün farklı cümleleri olduk. Bizi birbirimize en çok yaklaştıran şey bence oyuna duyduğumuz sadakat oldu. Kader, seni son kez çok sevdiğin İstanbul’a belki de bu yüzden getirdi. Sadece Romanya’ya veya Türkiye’ye değil, bu oyuna çok şey verdin. Nerede olursan ol, gözünü futbolun üzerinden ayırmayacaksın. Huzur içinde uyu dostum.”