Milli Takım "Müttefikler olabilir"

"Müttefikler olabilir"

12.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takımı karıştırmak isteyenlerin bulunduğunu söyledi, içlerinde yardımcılarının da olabileceğini dile getirdi.

Müttefikler olabilir

Arda Turan olayının ardında başka olayların bulunduğunu söyleyen Türkiye Futbol Direktörü, “Yıldırım Bey’in yanında yönetim kurulunun da üzerinde gözleri var. Böyle bir oyunu görmemek için insanın kör olması lazım. Ayak izlerini o kadar net görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçının ardından merak edilen her şeyi anlattı, kendilerine ve Türkiye Futbol Federasyonu’na oyunlar oynandığını dile getirdi.

Avrupa Şampiyonası öncesinde prim meselesinin ortaya çıkması ve son olarak Arda Turan’ın spor yazarı Bilal Meşe’ye saldırmasına değinen Terim’in konuşmasından satır başları şöyle:

* 2016’da biliyorsunuz, bir takım şeyler yaşandı. Bu sadece prim değildi. Biz toplandık da hep beraber, Yıldırım Bey ve arkadaşlarımız, Burak’a prim vermeyelim mi dedik. Sadece prim değil, birçok şey yaşandı. Orada antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi.

* Arda Turan, Burak’ın hakkını ararken sesi biraz fazla yükselmiştir. Ben de sesini yükselttiğini söylemişimdir.

Haberin Devamı

* Burak’ın primini ben yazmadım bu bir... İkincisi, arkadaşlarımız primleri hesaplarken yüzdelere göre hesaplamışlardır. Arkadaşlar prim hesaplarını yaparken, yüzdeleri alarak bir kasıt unsuru yoktur. Prim listesinin ortaya çıkması ayıptır.

* (Arda’nın milli takıma dönerken Sümertaş ve Bayraktar’ı pazarlık konusu haline getirip getirmediği sorusuna) Hande Sümertaş, uzun yıllardır hizmet veriyor. İçinizden biri çıkıp desin ki Hande bana bilgi verdi. Yok. Ekibimde bilim adamı var, Prof. Bülent Bayraktar. Ayıp. Onları size vereceğimizi mi zannettiniz!

‘Yarın yine alırım’

* İçime sinmeyeni yapmam, söylerim de... Ama bazen ben de, içime sinmese de kendi çocuklarıma da bir hak veriyorum. Milli Takım, herkesin milli takımı. Affedilsin diye tüm basın söyledi. Ben de böyle yaptım.

* İnsan sevdiği kişilerden beklemediği hareketler görürse üzülür. Bizim de gönlümüz elbette sevdiklerimizden beklemediklerimizi görünce kırılıyor. Kırılmasın mı? Biz bu arkadaşları kilolarıyla aldık, oynamadılar aldık, sakatlardı aldık... Biz tabii ki kırılacağız, ben de insanım.

* (Arda Turan’ın Bilal Meşe’ye küfretmesiyle ilgili) Olay Bilal Meşe olayı değil, olay gazetecilerin uçağa alınma meselesi değil. Gazetecileri uçağa ben aldım. Yarın olsa yine alırım.

‘Yüzüme söylesin’

* O oyuncu (Arda) diyor ki, ‘Sizi buraya aldıranın.. hadi neyse’ diye. Doğru mu? Ben buradayım. Benim yerim belli! Bir şey varsa yüzüme söylesin. Yüzüme söyleyecek.

Haberin Devamı

* Sabah kendisini çağırdığımda, başkan ve Ali Dürüst beni aradı. Bir an önce deklarasyon reaksiyonu göstermek istediklerini söyledi. Ben, “Bir konuşayım, bunun karşılığı belli. Eylül ekimi nasıl kurtarırız, ona uğraşacağım” dedim. Ben ona bir şans vermek istediğimi söyledim. Bütün ekip güzel bir metin hazırladı, sonra kendi de hemfikirdi, arkadaşları da arkasındaydı. Sonra ne dedi, ne konuşuldu bilmiyoruz.

* Kendisi çıkıp bir daha milli formayı giymeyeceğim diyen oyuncu için bir daha takıma alacak mısınız diyorsunuz!

* Her milli maç öncesi birileri çıkıyor. Muhakkak birileri var. Yalan, yanlış, iftira demiyorsunuz, aklınıza ne gelirse çocuklarım, çalışanlarım etkilenmeyecek diye bir şey var mı?

* Küçük bir grup var, farklı görevlerde. Hamili kart yakınımdır misali ile bir kısmı iş bulmuşlar, var aralarında. Paslaşmaya çalışıyorlar eskisi gibi. Aynı hedefe farklı yerlerden vurmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

* Bu olay sadece benimle alakalı değil. Yıldırım Bey ve TFF yöneticileriyle ilgili düşünceleri olanlar da var. Çok net. Dışarıdakilerin bazılarının müttefikleri de vardır içeride.

* Ayak izlerini o kadar çok görüyoruz ki bazı şeylerin... Bazılarına mantıklı açıklama da bulamıyoruz. Bu kavganın mantıklı açıklaması var mı? Herkes kaybeder böyle bir şeyden. O yüzden, ben yanlış yönlendirildiklerine inanıyorum.

‘Aynı uçakla geri gönderirdim’

Ay-yıldızlı teknik adam, “Arda Turan’ın Milliyet yazarı Bilal Meşe’ye yönelik saldırısını o anda görseydiniz tepkiniz ne olurdu?” sorusuna, “Eğer uçakta yaşananları kesin olarak duysam oyuncuyu aynı uçakla geri gönderirdim” karşılığını verdi. Fatih Terim, Arda’nın, Meşe’nin boğazına sarıldığı anda uçağın ön tarafında bulunduğunu ve bu nedenle arka bölümde yaşanan olayın daha sonra kendisine aktarıldığını dile getirdi.

‘Hicap duyuyorum’

Fatih Terim, basın toplantısına başlarken, “Son günlerde ülkede Mehmetçikler toprağa düşerken, gençleri eğitmek için var gücüyle savaşan genç öğretmenlerimiz hain saldırılarda can verirken, dışarıdaki düşmanların hepsi ülkemizin karşısında dururken, içeriden dışarıdan birçok düşmanla mücadele ederken ülke, böyle bir şımarıklıkla kamuoyunun gündemine gelmekten ötürü hicap duyuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Volkan Babacan gerekli cezayı aldı’

Lig maçından sonra basın mensuplarına saldıran Volkan Babacan’ın ceza almaması için devreye girdiği yolundaki dedikodulara da değinen Terim, “Ne hakemlerle, ne Tahkim Kurulu ile bir ilişkim olmaz. O yüzden hayal dünyası geniş olanlar var. Ama böyle bir şey olamaz. Volkan’ın olayını da tasvip etmediğimi söyledim. Disiplin kurulu cezasını verdi. Her olayın altında bir şey aramamak lazım” dedi.

Demirel’e açık kapı

Fatih Terim performansa göre Milli Takım’a oyuncu seçtiğini dile getirdi. Ay-yıldızlı hoca, “Ben iddialı, köşeli cümleleri sevmiyorum. ‘Ben varken, o Milli Takım’a gelemez’ demem. Milli Takım herkese açık. Bir gün bu kararı verirsek, herkes Milli Takım’a gelir. Bu durum Volkan Demirel için de geçerlidir. Volkan Babacan iyi oynuyor, iyi bir kaleci oldu. Herkesi iyice seyrederek, kimi kadroya alıp almayacağıma karar veriyorum. Hak yememeye özen göstererek bunu yapmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Birbirimize çok yakınız’

Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’le büyük bir uyum içinde çalıştıklarının altını çizdi. Deneyimli hoca, “Başkan Yıldırım Demirören’le bazen benim görüşlerim ayrı olabilir. Fakat aramızda geldiğim günden beri çok şükür, birbirimize çok yakın duruyoruz. Şimdiye kadar en ufak da bir şey olmadı” dedi.