İtalya Serie A Napoli zirveyi sevdi!

Napoli zirveyi sevdi!

23.09.2013 - 12:28 | Son Güncellenme:

AS Roma ve Napoli zirvede dolu dizgin. Ligde 4. haftanın ardından AS Roma ve Napoli 12'şer puanla ilk iki sırada yer aldı

Napoli zirveyi sevdi

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 4. haftası tamamlanırken, başkent derbisini kazanarak ligde 4'te 4 yapan AS Roma, haftayı averajla lider tamamladı.

Haberin Devamı

Serie A'nın 4. haftasının dikkat çeken maçlarından biri olan Roma derbisinde, AS Roma, ezeli rakibi Lazio'yu, 2-0'lık skorla geçerek, 4'te 4 yaptı. Puanını 12'ye yükselten AS Roma, averajla liderlik koltuğunu da ele geçirdi. AS Roma'nın ezeli rakibi Lazio ise 4 maç aradan sonra rakibine boyun eğerken, ligde de 2. yenilgisini almış oldu.

Haftanın diğer önemli maçında ise Napoli, deplasmanda AC Milan'ı 2-1 yenerek, zor bir maçtan üç puan çıkartmanın yanı sıra şampiyonluk yolundaki rakiplerinden birine bu sezon ligdeki ikinci yenilgisini tattırmış oldu. Napoli, bu sonuçla puanını 12'ye çıkardı ve haftayı ikinci sırada tamamladı.

Dördüncü haftanın en gollü maçında ise bu sezon lige yükselen Sassuolo evinde, FC Inter'e 7-0 gibi farklı bir skorla boyun eğdi. Ligde son birkaç sezondur aradığı istikrarı yakalayamayan FC Inter, yeni teknik direktörü Walter Mazzari ile istikrarı yakalamış gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Ligde son iki sezonun şampiyonu ve Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Juventus da evinde, Hellas Verona'yı 2-1 yenerek, zirve takibini sürdürdü.

Serie A'nın 4. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

Cagliari-Sampdoria…….….: 2-2

Chievo Verona-Udinese…..: 2-1

Genoa-Livorno……………..: 0-0

Sassuolo-FC Inter……....…: 0-7

Atalanta-Fiorentina..………: 0-2

Bologna-Torino……...…….: 1-2

Catania-Parma………...…..: 0-0

Juventus-Hellas Verona…..: 2-1

AS Roma-Lazio………...….: 2-0

AC Milan-Napoli…….......…: 1-2