Basketbol NBA'de smaç yarışması

NBA'de smaç yarışması

17.02.2013 - 09:54 | Son Güncellenme:

NBA All-Star Haftasonunda Smaç yarışmasını Raptors’dan Ross, 3 sayı yarışmasını Cavaliers’dan Irving kazandı

NBAde smaç yarışması

ABD’nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde düzenlenen NBA All-Star Haftasonu etkinliklerinin ikinci gününde, şut, yetenek, 3 sayı ve smaç yarışmaları yapıldı.

NBA, Amerikan Ulusal Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) ve eski bir NBA oyuncusu olmak üzere 3’er kişilik 4 takımın mücadele ettiği şut yarışmasını, Miami Heat’in forveti Chris Bosh, WNBA’de Chicago Sky forması giyen Swin Cash ve NBA’in efsane oyuncularından Dominique Wilkins’den oluşan takım kazandı.

Gecenin ikinci etkinliği, katılımcıların; top sürme, pas ve şut yeteneklerini sergilediği yetenek yarışmasıydı. Parkuru, 29.8 saniyede tamamlayan Portland Trail Blazers’ın çaylak oyun kurucusu Damian Lillard, Philadelphia 76ers’dan Jrue Holiday, Detoit Pistons’dan Brandon Knight, Atlanta Hawks’dan Jeff Teague, Houston Rockets’dan Jeremy Lin ve son şampiyon San Antonio Spurs’den Tony Parker’ı alt ederek, şampiyonluğa uzandı.

”3 sayı yarışmasında” ipi göğüsleyen isim ise Cleveland Caveliers’ın bu sezon ilk kez All-Star seçilen guardı Kyrie Irving oldu. İlk turda toplanabilecek 30 puandan 18’ini alarak, finale yükselen Irving, finalde karşılaştığı San Antonio Spurs’lü Matt Bonner’ın, 20 puanına karşılık 23 puan toplayarak yarışmayı kazandı.

Gecenin merakla beklenen son etkinliği ”smaç yarışması”nda, Indiana Pacers’dan Gerald Green, Toronto Raptors’dan Terrence Ross, 2008 sezonunda Fenerbahçe Ülker formasıyla Beko Basketbol Ligi’nde de oynayan New York Knicks’li James White, Los Angeles Clippers’dan Eric Bledsoe, Denver Nuggetslı Kenneth Faried ve unvanını korumak için sahaya çıkan Utah Jazz’lı Jeremy Evans mücadele etti.

İlk tur sonunda Raptors’lı Ross ve Jazz’lı Evans finale yükseldi. Raptors’ın 2012 draftında 8’inci sıradan seçtiği 1,98 metrelik guardı Ross, takım arkadaşının panyanın kenarına çarptırarak attığı pası, havada yakalayıp 360 derece dönerek yaptığı ve bir çocuğun üzerinden zıplarken, topu havada bacağının arasından geçirdiği smaçlar ile halk oylarının yüzde 58’ini aldı ve NBA’in yeni smaç şampiyonu oldu.

Yazarlar