Galatasaray Ndiaye için toplam 16 milyon euro! Galatasaray'ın kararı...

Ndiaye için toplam 16 milyon euro! Galatasaray'ın kararı...

26.01.2018 - 09:31 | Son Güncellenme:

Stoke City, Galatasaray'ın kapısını bir kez daha çaldı. Galatasaray ise iki arada bir derede.... Para yok ama gelen para da transfere gidemez! Dursun Özbek ise giderken aldığı senetlerle şaşırttı.

Ndiaye için toplam 16 milyon euro Galatasarayın kararı...

Galatasaray’da 25 Ocak oldukça haraketli geçti. Başkan Mustafa Cengiz bir yandan futbolculara ödeme yapmak için para arıyor, bir yandan transfere bakıyor, bir yandan da futbolcusuna gelen şok teklifi değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Başkan Cengiz’in Fatih Terim’e “Asamoah’ı almak istiyorum” demesine rağmen şartlar bu transfer için uygun gözükmüyor.

Nedenleri ise şöyle:

Stoke City dün Galatasaray’ın kapısını bir kez daha çaldı. Badou Ndiaye için daha önce yaptıkları 15 milyon Euro garanti + 1 milyon Euro bonus teklifini yeniledi.

Cengiz sıcak baktı ama Albayrak ve Elmas...

Oyuncunun menajeri William dün kulübe gelerek resmi teklifi bir kez daha sarı-kırmızılıların yeni yönetimine iletti. Başkan Mustafa Cengiz kulübe para girişi için teklife sıcak bakarken, başta teknik direktörü Fatih Terim, Futbol AŞ’nin yönetim kurulu üyeleri Burak Elmas ve Abdürrahim Albayrak, yönetim kurulundan Okan Böke ve Ünal Çeviköz bu teklife karşılar. Oyuncuyu satmamaları gerektiğini söylüyorlar.

Haberin Devamı

Karşı olma nedenleri ise şöyle:

Kulübün şu anda 32 milyon TL gecikmiş vergi ve SGK borcu var. Ve bu para ödenmeden Galatasaray UEFA kuralları gereği transfer yapamıyor.

Takımın tamamı 4 aydır ödemelerdeki gecikme nedeniyle yönetime ihtarname çekmiş durumda. Ndiaye satılır ve yerine takıma ödeme yapmadan transfer yapılırsa büyük sıkıntı çıkar.

Transfer için artık gerekli zaman yok. Ndiaye giderse yeri dolmaz ve tek hedef olan şampiyonluk hedefinden uzaklaşılır.

Ndiaye’nin satışına karşı olanların başkana teklifi ise şu “Önce futbolcuların borcunu ödeyelim. Sonra vergi borcunu. Ve transfer yapmayalım”

Futbol tarafında bunlar yaşanırken idari alanda da başka gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Dursun Özbek’in pazartesi günü 31 Ocak tarihli 90 milyon TL’lik senet aldığı ve bu senetler ödenmezse Sportif AŞ’nin Galatasaray’a ait yüzde 67 hissesinin yüzde 25’ine blokaj koyacağı öğrenildi.

Galatasaray’da şu anda 90 milyon TL’lik bir ödeme imkanı olmadığı için Özbek’in yüzde 25 hisseye blokaj koyma ihtimali ise yüzde 100. (Gamaspor)

Yazarlar