Galatasaray Ne atabiliyor, ne satabiliyor

Ne atabiliyor, ne satabiliyor

30.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, kadrosunda yer alan ancak beğenmediği 5 ismi gönderecek ama faturası ağır olacak.

Ne atabiliyor, ne satabiliyor

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Denizli’nin istediği 6 futbolcuyu alabilmek için Tarık Çamdal, Jem Paul Karacan, Koray Günter, Jose Rodriguez ve Emre Çolak ile yolları ayıracak olan Aslan, oyuncuların uzun vadeli sözleşmeleri ve aldıkları paraların yüksekliği karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Galatasaray’da almak değil, satmak zor. Ligin devre arasında takviye yapmak için kolları sıvayan Cim-Bom, Mustafa Denizli’nin listesi doğrultusunda 5 isimle yollarını ayıracak. Ancak bu futbolcuların uzun vadeli sözleşmeleri ve yüksek paralar almaları, sarı-kırmızılıların elini kolunu bağladı. Üstelik bunlara henüz talip de yok.

Deneyimli teknik adam, yönetime, içinde Ryan Donk, Ricardo Van Rhijn, Oussama Tannane, Ciro Immobile ve Kevin Diks’in olduğu 12 kişilik liste sunarken, bu futbolculardan 6’sının transfer edilmesini istedi. Denizli böylece transferde sağ bek, ön libero, sol kanat ve forvet için nokta atışı transferler yapıp, kulübeyi de zenginleştirmek istiyor.

Haberin Devamı

Ancak Galatasaray Yönetimi’ni transfer edilecek oyuncular kadar gönderilecek futbolcular da bir hayli zorluyor. Buna göre 26 kişilik kadrosu bulunan sarı-kırmızılılar 6 yeni isim için 6 futbolcusuna yol gösterecek. Bu isimlerden 5’inin Tarık Çamdal, Jem Paul Karacan, Koray Günter, Emre Çolak, Jose Rodriquez olduğu öğrenildi. Ancak bu futbolcuların çoğu uzun süreli sözleşmeye sahip ve iyi paralar kazanıyor.

Cim-Bom’un Eskişehir’den 4 milyon 750 bin euroya alıp 5 senelik sözleşme yaptığı Tarık Çamdal, bu sezon için 1.3 milyon euro kazanıyor ve rakam artarak devam ediyor.

Borussia Dortmund’tan 2.5 milyon euroya transfer edilen ve 2.5 sene daha mukavelesi bulunan Koray Günter ise 800 bin euro alıyor. Bu sezon başında alınan ve 2.5 yıllık anlaşılan Jem Paul Karacan da her yıl için net 600 bin euro ödeniyor.

Yeni zarar kapıda

Yine bu sezon başında bonservis bedeli ödenmeden Real Madrid’ten gelen Jose Rodriquez’le de uzun soluklu bir anlaşma yapıldı. 2018-19 sezonun sonuna kadar sözleşmesi bulunan Rodriquez sezon başına 800 bin euro alıyor.

Listedeki en sürpriz isim ise Galatasaray altyapısından yetişen Emre Çolak... Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Emre Çolak’ın 6 aylık ücreti ise 750 bin lira.

Haberin Devamı

Sonuç olarak Galatasaray bu futbolculardan kurtulurken önemli bir fatura ile de karşı karşıya... Bu durum kulübün zarar bakiyesinin katlanmasına neden olacak.

6 maçta şans buldu

Tarık Çamdal geçen sezon toplam 25 maçta forma giyerken, bu sezon dördü lig, ikisi kupa olmak üzere altı maçta şans bulabildi.