Fenerbahçe Ne varsa eskilerde var!

Ne varsa eskilerde var!

07.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Yönetimi bu sezon 16 transfere imza atarken, Isla, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Dirar, Valbuena, Eljif ve Soldado gibi önceki yıllarda takıma kazandırılan isimler ilk onbirin vazgeçilmezleri oldu. Yeniler formayı zor buldu.

Ne varsa eskilerde var

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin sezon başı futbol yapılanmasıyla ilgili aldığı her karar neredeyse ciddi hayal kırıklığı yarattı.

Sarı-lacivertli yönetim yaz döneminde 11, devre arası da 5 transfer yapsa da alınan isimlerin çoğu beklentileri karşılayamadı. Yaklaşık beş aydır takımın başında olan Teknik Direktör Ersun Yanal’ın gelişiyle birlikte geçen sezon ve öncesindeki isimler takımın iskeletini oluştururken, yeni transferlerin büyük bölümü neredeyse forma bulamadı.

Isla, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Dirar, Valbuena, Eljif ve Soldado gibi isimler takımın olmazsa olmazı durumunda.

Yedi ismin dışında kalan bölgelerde ise yeni transferler forma giydi. Harun ve Serdar banko isimler olurken Sadık, Jailson, Tolgay, Zacj, Ayew, Moses gibi isimler ise zaman zaman şans buldu. Takımın en maliyetli isimlerinden olan Slimani ve Benzia da zaten aylar öncesinde kadro dişi kalmıştı. Sırasıyla ilk 11’de en çok maça çıkan isimler Hasan Ali, Mehmet Topal ve Skrtel olurken en çok gole katkı yapan isimler de yine geçen sezon takımda olan Valbuena ve Soldado’ydu. İkili bu sezon golleri ve asistleriyle toplamda 19 gole imza attı. En çok maçta forma giyen isimler ise Hasan Ali Kaldırım, Eljif, Mehmet Topal, Skrtel olurken, sezon başı transferlerinden Ayew bu üç oyuncuyu takip etti.

Haberin Devamı

Toplam 16 transfer içinden memnun kalınan isimler ise Serdar ile son haftadaki çıkışıyla Jalison oldu. Slimani, Benzia, Ayew, Frey, Tolgay, Ferdi, Zacj, Moses gibi oyuncular ciddi hayal kırıklığı yarattı. Sadık’ta da son dönemde ciddi bir düşüş yaşandı.