Futbol Nefesler tutuldu!

Nefesler tutuldu!

29.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde oylamanın sona ereceği gün geldi çattı. Posta yoluyla ulaştırılan oyların tasnifi sürerken, internetten katılım saat 24.00 itibariyle sona erecek

Nefesler tutuldu

Türk sporunun en saygın seçimlerinden biri olan ve 59 yıllık mazisiyle bir klasik haline gelen Milliyet Yılın Sporcusu Anketi’nde zaman su gibi akıp gitti ve oylamanın sona ereceği son saatlere girildi. Özellikle internet üzerinde büyük ilgi gören ve son yılların katılım rekoruna sahne olan geleneksel ankette 4 kategoride zirve sahipleri netleşmeye başlarken, Yılın Futbolcusu ve Yılın Spor Adamı’nda yaşanan ‘kördüğüm’ son oy sayımına kadar süreceğe benziyor.
Yaratıcı futbolu ve oyunu okuyabilen yeteneğiyle Galatasaray’ın orta sahadaki beyni olan Selçuk İnan ile Fenerbahçe’nin Brezilyalı eski yıldızı Alex de Souza arasındaki nefes kesen çekişme aynı heyecanla sürüyor. Sarı kırmızılı milli futbolcu hala zirvenin sahibi olarak görünse de, internet üzerinden gelen yoğun destek Alex’i yarış içinde tutuyor ve zirveye ortak ediyor. Bu kategoride Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes kürsüde üçüncülüğü garantilemiş bir pozisyonda takibini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Terzi sıkıştırıyor
Geleneksel ankette sonucu merakla beklenen kıyasıya bir unvan yarışı da Yılın Spor Adamı kategorisinde yaşanıyor. İlk sayım sonuçlarının ardından zirveyi ele geçiren Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, son saatlere ilk sırada girerken, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, tasnifi aralıksız devam eden kupon destekli oylarla Aysal’a oldukça yaklaştı. İki başkan arasındaki bu nefes kesen çekişme oylamanın son anına kadar süreceğe benziyor. Bu kategorinin üçüncülük basamağında ise Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin yer alıyor.

Terim de rahat
Son haftaya amansız bir çekişme içinde girilen Yılın Antrenörü kategorisinde Fatih Terim takipçilerine kolay kapatamayacakları bir fark yaparak zirvede adeta tek başına kaldı ve unvana oldukça yaklaştı. Fenerbahçe’deki görevine tekrar dönen Teknik Direktör Aykut Kocaman, yoğun bir destekle yükseldiği ikincilikteki yerini korurken Beşiktaş Basketbol Takımı’nın eski antrenörü Ergin Ataman kürsü iddiasını devam ettiriyor.

Haberin Devamı

G.Saray stressiz
Geleneksel ankette 2011-12 sezonunda süper ligi mutlu sonla noktalayarak ligdeki şampiyonluk sayısını 18’e çıkaran ve ezeli rakibi Fenerbahçe’yle durumu eşitleyen, Galatasaray, Yılın Takımı kategorisinde zirvenin keyfini çıkarıyor. Basketbolda biri Avrupa Kupası olmak üzere müzesine aynı sezonda üç kupa birden hediye eden Beşiktaş Basketbol takımı ikinci sıradaki yerini koruyor ve takibi sürdürüyor. Son sayımlarla klasmandan kürsüye çıkan Fenerbahçe ise üçüncü sırada yer alıyor.

Kral Messi

Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Barcelona’nın süper yıldızı Lionel Messi, her sayım sonucunda rakipleriyle arayı açmayı sürdürüyor. Atletizmin uçan sprinteri Usain Bolt ikinci, Formula 1’in efsane pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırada yer alıyor. Geleneksel anketimizde oy kullanma süresi bugün saat 24.00’de sona erecek. Sayım ekibinin merkeze ulaşan oylarla internet katılımını tasnif edip sonuçları teslim etmesiyle kategorilerinde onurlu unvanın ve zirvenin sahibi olan adaylar yeni yılın ilk gününde okurlara duyurulacak.

Haberin Devamı

Aslı saat sayıyor

Rekor bir katılımın yaşandığı 59. Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde unvana emin adımlarla ilerleyen olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, artık saatlerin geçmesini ve sonucun ilan edilmesini bekliyor. Bu kategoride ikincilik koltuğunda dünya şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu otururken, Olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül’ün üçüncülüğü devam ediyor.