Galatasaray Nereden nereye?

Nereden nereye?

08.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

PAOK’ta oynadığı dönemde Al Ahli’ye 1.7 milyon euroya transfer edilecek olan Garry Rodrigues, Yunan kulübünün parayı beğenmemesi üzerine kaldı, Galatasaray’a gelerek de tavan yaptı.

Nereden nereye

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Akhisarspor deplasmanında attığı 2 golle yıldızlaşan ve Galatasaray’a galibiyet yolunda çok önemli bir katkı sunan Garry Rodrigues, kariyerinde çok önemli kırılma anları yaşayarak bugünlere ulaştı.

Ocak 2016’da PAOK forması giyerken Suudi Arabistan’ın Al Ahli takımından teklif alan Rodrigues’in transferi son anda gerçekleşmedi. 1.7 milyon euroluk transferden son anda vazgeçen Yunan kulübü, yıldız ismin kariyerini de farklı bir yöne itti. O sezon PAOK’ta kalıp 7 golle hem kariyerinin en skorer dönemini geçirdi, hem de takımının en golcü üçüncü ismi oldu. Fiorentina’ya karşı Avrupa Ligi’nde kazanılan 3-2’lik maçta da yıldızını parlattı. Tam 1 sene sonra ise Galatasaray’dan teklif alan tecrübeli oyuncu, kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Haberin Devamı

Rodrigues, 2017 Aralık itibariyle de Fatih Terim yönetiminde bambaşka bir kimliğe büründü. İkinci kırılma anını da Terim ile yaşayan Hollandalı yıldız, 17. haftadaki Göztepe maçından sonra 15 maçta 8 gol, 6 asistle oynadı.

Kariyer zirvesi

Galatasaray’da Garry Rodrigues şov sürerken yetenekli futbolcu kariyerinin en parlak günlerini geçiriyor.

Yeşil Burun Adalı futbolcu, bu sezon ligde 9 gol ve 8 asistlik bir performans sergiledi. Ayrıca kupada 1 kez fileleri havalandıran 27 yaşındaki futbolcu daha önce sadece 2013-2014 sezonunda bu rakamlara yaklaşmıştı.

Rodrigues o sezonun ilk yarısını İspanya 1. Ligi’nde Elche’de oynayarak geçirmiş, 1 gol, 2 asist yapmıştı. Ancak ligin ikinci yarısında transfer olduğu Bulgaristan ekibi Levski Sofya’da ligde 11, kupada ise 3 gollük bir performans sergilemişti.

Galatasaray’da çok iyi bir sezon geçiren Garry Rodrigues’in yaz döneminde 20 milyon euroya yakın teklifler alması bekleniyor.

Yıldız futbolcuyu Premier Lig ekiplerinden Newcastle United ısrarla isterken, Fransız ekibi Lyon’un da bu futbolcuya ilgisi biliniyor.

3: Galatasaray ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Garry Rodrigues’in 3 sezon daha mukavelesi bulunuyor. Yıllık 1 milyon 350 bin euroya oynayan futbolcu, ilk 11’de yer aldığı lig ve Avrupa maçlarında her puan için 4 bin euro alıyor.

Haberin Devamı