Beşiktaş Nevzat Dindar: G.Saray derbiyi kaybederse fatura ağır olur

Nevzat Dindar: G.Saray derbiyi kaybederse fatura ağır olur

03.05.2019 - 14:43 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında TT Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi Milliyet Gazetesi muhabirleri Serdar Sarıdağ ve Nevzat Dindar iki takımdaki son gelişmeleri aktardı.

Nevzat Dindar: G.Saray derbiyi kaybederse fatura ağır olur

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Galatasaray, Beşiktaş'ı konuk edecek. Derbi öncesi Milliyet Gazetesi muhabirleri Serdar Sarıdağ ve Nevzat Dindar iki takımdaki son gelişmeleri yorumladı...

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın yorumu: "G.Saray final haftalarına girdi. Taraftarın maça inanılmaz ilgisi ve heyecanı var. Stat full olacak. Antrenmanlar basın mensuplarına açıldı. Gergin bir maç. Şampiyonluk maçı. Oyuncuların gerilmesi normal. Galatasaray kaybederse, faturası çok ağır olur. Şampiyonluk baskısı var. Şampiyon olamazsa bunun faturası çok ağır olur. Beşiktaş bu senaryoya kendini hazırlamıştı. Beşiktaş daha rahat ve sakin. Derbi tam bir Rus ruleti. Beraberlik iki takıma da yaramaz. Bu maç iki tarafa da gidip gelebilir. Beşiktaş, Beşiktaş'tır. Burak, Ljajic, Lens, Kagawa... Bu seriyi bozabilecek tek takım Beşiktaş'tır. Buna dikkat etmek lazım. Diagne'ye Slimani muamelesi yapmayalım.

"Derbi Diagne'nin maçı olacak"

Haberin Devamı

Evet, Diagne penaltı atmaktan başka bir şey yapmadı. Ama böyle maçlar böyle oyuncular için fırsattır. Florya'da bu derbinin Diagne'nin maçı olduğu düşünülüyor. Diagne bu maça damga vurabilecek durumda. İmzamı atarım bu teze. Burak savunma arkasına koşu yapıyor. Burak, her türlü golü atabiliyor. Kendini çok geliştirdi. Orta sahadan gelip de atabiliyor. Hava hakimiyeti, frikiği var, adam geçme özelliği var. Savunma arkasına yaptığı koşular, ciddi tehdit.

"Sinan'ın üstü çizildi"

Mariano her şekilde oynar. Mitroglou'da ufak bir problem vardı. Allah korusun, Diagne'ye bir şey olursa şampiyonluk maçına Muğdat'la mı çıkacaksın? Sinan'ın zaten üstü çizildi. G.Saray'ın rakibinin Başakşehir değil Beşiktaş olduğunu düşünüyorum. Konyaspor beraberliği takımda tahribat yaratmadı. Derbide beraberlik lüksü kalmadı sadece. G.Saray 4'te 4 yapabilir. Ama Rizespor deplasmanı beni tedirgin ediyor.

"İki takım da gol atar"

Bence berabere bitmeyecek. Bir takım kazanacak. Sakin olmak önemli. G.Saray taraftarının da bu anlamda tribünde takımı destekleyici şekilde hareket etmesi gerekir. Gollü maç olacağını düşünüyorum. Şenol hoca istese de savunma oynatamaz. İki takım da gol atar.

"Tarihinin en kötü Fenerbahçesi derbi kaybetmedi"

Serdar Sarıdağ'ın yorumu: "Beşiktaş TT Stadı'na geçen yıl Kadıköy'deki travmanın ardından gitmişti. Bu derbinin favorisi yok. Tarihinin en kötü Fenerbahçesi derbi kaybetmedi. Derbilerin havası başkadır. G.Saray'ı bir adım öne geçiren taraftarının katkısıdır. Burak Yılmaz-Diagne kıyaslaması yapılırsa sabaha kadar Burak Yılmaz önde olur. Bence derbi berabere bitecek.

Haberin Devamı

"Burak Yılmaz'ı G.Saray alsaydı, şampiyondu"

Burak Yılmaz'ı Galatasaray alsaydı, şampiyondu. Akhisarspor alsa ligde kalmıştı. İnanılmaz fizik yapısı var. Burak'ın şansı yaver gitti. Diagne'nin şansı yaver gitmedi. Diagne'nin önüne getirirsen atar. Kasımpaşa'daki beslenme burada yok. Belhanda ve Onyekuru kendine oynuyor. Burak Yılmaz olmasaydı, Beşiktaş 4.-5. olabilirdi şu anda. 2-3 maçı aldı. G.Saray'ın kaleci şansı var. Muslera'nın maç kurtaracağı haftalar başladı.

"Quaresma derbiye ilk 11'de başlayacak"

Beşiktaş'ta derbide Quaresma ilk 11'de oynayacak gibi gözüküyor. Rizespor maçında Quaresma topu eveler geveler. Ama derbide bunu yapmaz. Dolayısıyla Burak Yılmaz, Quaresma'yı ister bu maçta. Ne yapacağı belli olmaz. Serseri mayın gibi. G.Saray maçında kendini sistemin içine atar. Burak'ı tutmak kolay değil.

Haberin Devamı