Dünyadan Futbol "Neymar, Pele'nin rekorunu kırar"

"Neymar, Pele'nin rekorunu kırar"

01.11.2014 - 14:30 | Son Güncellenme:

Neymar'ın hazırlık maçlarını küçümsemediğini söyleyen Romario, "Her maça hırslı ve istekli çıkıyor. Pele'nin rekorunu kırabileceğine inanıyorum" dedi

Neymar, Pelenin rekorunu kırar

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Brezilyalı futbol efsanesi Romario, Sambacılar'ın şimdiki yıldızı Neymar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 12 Kasım'da Türkiye ve ardından Avusturya ile hazırlık maçları oynayacak olan Brezilya Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan yıldız futbolcunun hazırlık maçlarını küçümsemediğini, rekor hedefi peşinde koştuğu için bu karşılaşmalarda da performansının sınırlarını zorlayacağını söyledi.

Ülke tarihinin en golcü üçüncü ismi olan ve bugünlerde Brezilya'da siyasetle uğraşan Romario, "Brezilya Milli Takımı'nın en golcü ismi Pele. Ancak şimdi onun sahip olduğu rekor tehdit altında. Bunu kırabilecek birisi varsa o da Neymar'dır. Bunu yapabilecek yeteneğe sahip. Üstelik yaşı da daha çok genç. Her maçta hırslı ve istekli ve görüntü sergiliyor. Bence o da bu rekorun peşinde ve Pele'yi geçebileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Neymar şimdiden içlerinde Ronaldinho, Bebeto, Rivaldo gibi yıldızların olduğu bir çok ismi geride bırakırken, içlerinde eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun da bulunduğu yeni rakiplerini geride bırakmaya çalışacak. Brezilya'nın en golcü oyuncuları şöyle:

PELE 77

RONALDO 62

ROMARIO 55

ZICO 48

NEYMAR 40

Yazarlar