Medyanın ardından - 2

Nilay Yılmaz, geçtiğimiz sezonda tv ekranlarındaki spor programlarının en komik diyaloglarını derledi

2008-2009 sezonunun ilginç, komik, unutulmaz sözlerini yayımlamaya geçen hafta başlamış, “devamı haftaya”demiştim. İşte ikinci bölüm:
Osman Tanburacı: Ben Terim’den iş istemişim, yalan! Bu adam kendisini Aydın Doğan, Turgay Ciner falan mı zannediyor? Çizmeyi aştı yaptıkları, iyice şaşırdı bu adam. Mübarek ramazan ayında ana avrat küfrü haketmez hiçbir durum. Bu kadar ayıp işliyor sonra bir de ‘az bile yapmışım’ diyor. Ben suç duyurusunda bulunmuştum yarın da ilk işim tazminat davası açmak.
Ertem Şener: Bu kadar sinirlenmeyin, siz güleryüzlü bir insandınız.
Osman Tanburacı: O kadar küfrü ye seni de görürüm. (Futbolig - Star TV)
- Bu tip durumlarda kavga eden oyuncuların arasına girmek faydasız olur. O adrenalinle oyuncular ne yaptıklarının farkında bile değiller. Ben de orada olsam ayırmaya çalışmazdım, çünkü karambolde bir tokat da siz yersiniz. (Hakan Şükür  Stadyum, TRT1) 
-  Rakiplerimiz bu sene müsaade etsin, Beşiktaş arzuladığı şampiyonluğa kavuşsun. (Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan)
-  Ben niye koşmazdım biliyor musunuz? Ben yorulurdum... (Tanju Çolak - Telegol, KanalTürk)
-  Mustafa Denizli: İki takım da hücum oynamayı seviyor ve istiyor. Pazar akşamı keyifli bir gece olacak.
Rıdvan Dilmen: Hocanın dediğinden Galatasaray-Beşiktaş maçına iddaacıların üst oynaması gerektiğini düşünüyorum. (%100 Futbol, NTV)
-  Beni benzetmiş olmaları lazım. Bir futbolcu kamptan kaçmaz. Bulmuşlar bir Batuhan, bir sağdan, bir soldan vuruyorlar. (FB-Eskişehir maçı öncesi barda yakalanan Batuhan Karadeniz) 
-  Artık Fenerbahçe’ye yararlı olmanın zamanı geldi. (Fenerbahçe’li futbolcu Josico)
-  Takımlar 9 yılda 10 yılda bir düşüşler yaşayabilir. Bunu Real Madrid, Inter gibi takımlar da yaşıyor. (Hacettepe Başkanı Turgay Kalemci)
Güntekin Onay: Skibbe hemen gitmeli mi?
Rıdvan Dilmen: Bu saatte uçak var mı Almanya’ya? Hem bugün pazar, bankalar kapalı. Ancak yarın gidebilir. (%100 Futbol  NTV)
-  Bazı antrenörler çizgiye gelene kadar, bazıları da çizginin içinde iyidir. Hakem düdüğünden sonra çok etkiliyimdir, oyunu çok iyi okurum. Eskiden liberoydum, zeki adamım yani. (Gençlerbirliği Teknik Direktörü Samet Aybaba)

Haberin Devamı

İtirafname:
-  Futbolcuların çok dikkatli olmaları lazım konuşurken. Diyemezsin ki ben küçükken şu takımlıydım. Ben 10 yaşındayken Beşiktaş kulübüne girdim. Ne dicem? Ben de küçükken Fenerliydim mi dicem? Küçüklüğümde benim kahramanım Cemil Turan’dı. Cemil Abi’den dolayı Fenerbahçe’ye sempatimiz vardı. (Sinan Engin  Telegol, KanalTürk)
Serhat Ulueren: Hakemlerin 100. yılda size yararı, zararı oldu mu?
Sinan Engin: Zararı olmadı.
Serhat Ulueren: Yararı oldu mu?
Sinan Engin: Onu söyleyemeyeceğim. (Telegol - KanalTürk) 
-  Futbolcuyken asker Bülent’tim. O zamandan bu yana da asker Bülent olarak kaldım. Şimdi de general Bülent olarak devam ediyorum. (Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun) 
-  Ben bir makine değilim ve Güney Afrika denildiğinde sadece futbol aklıma gelmiyor. Güzel sahiller ve güzel kadınların da orada olduğundan eminim. Böyle durumlarda benden aklımın hep sahada olması tabii ki beklenemez. (Manchester United’lı futbolcu Cristiano Ronaldo)
Juan Roman Riquelme: Maradona teknik direktör olduğu sürece milli takım forması giymeyeceğim.
Maradona: Onun gibi bir oyuncunun kadromda olmaması üzücü tabii ki. Ama yine de bu durum için oturup ağlayacak halim yok.
-  Yunus Yıldırım’ın üstünü arasanız çakı-bıçak çıkar ama kart bulamazsınız. (Rıdvan Dilmen - %100 Futbol, NTV)
-  Erman Toroğlu’nun baltalığı bana geçmezdi, havadan sorti yapar döverdim onu. (Gökmen Özdenak  Telegol, KanalTürk)
-  Galatasaray Yönetimi’nin benim arkamda olduğunu hissediyorum. (Bordeaux-GS maçı öncesi Teknik Direktör Michael Skibbe)
Umut Çelik: Kız arkadaşın var mı?
Batuhan Karadeniz: Aslında beş dakika öncesine kadar vardı. İki yıllık uzun bir ilişkiydi ama maalesef az önce bitti. (4-4-2) 
-  Fenerbahçe takımının forması kolay bir forma değil Güntekincim. Ben kendimi 25 yaşında zor attım oraya. (Rıdvan Dilmen - %100 Futbol, NTV)
-  2 şeyden hiç anlamıyorum. Birincisi Arap radyosu. Bir gürültüdür, patırtıdır gider, hiçbir şey anlamazsın. İkinci anlamadığım şey de, Beşiktaş’ın oyun içinde ne yaptığı. (Vedat Okyar  Vatan)

Haberin Devamı

Aaaaaa
-  Aaa, Aragones Alex’i çıkarıyor. (İstanbul BB Teknik Direktörü Abdullah Avcı)
Ahmet Çakar: Zapo’yla Sivok’un bonservislerini kaça aldınız?
Sinan Engin: 9 milyon EuroMedyanın ardından - 2
Ahmet Çakar: Her kim ki Zapo’yla Sivok’un maliyetine 9 milyon Euro vermiştir. Beşiktaş’a ihanet etmiştir. (Telegol  KanalTürk)
-  Şu da kesin: F.Bahçe takımı şampiyon olmak istiyorsa, deplasmanda ‘Yemekteyiz’, Kadıköy’de ‘Oscar Töreni’ programında gibi oynamamalı. (Hakan Yaşar - Vatan)  
-  Hakemlik yaparken 22 çakalla uğraşıyordum, insanı vücut dilinden anlarım. (Ahmet Çakar)
-  Bekir İrtegün’ü Galatasaray’a, Beşiktaş’a bedava gönderirim, Fenerbahçe’ye vermem. (Devre arası transfer döneminde Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl)
-  Bülent Ülgen: Sevgili Adnan Aybaba, yerli kaleci mi, yabancı kaleci mi?
Adnan Aybaba: Hiçbiri (Tribün Ateşi - Fox TV)
-  Collina dünyanın gelmiş geçmiş en büyük hakemidir, en karizmatik hakemidir. Ama kafası fazla çalışmaz. (Ahmet Çakar  Telegol, KanalTürk)
-  9 yıl Konyaspor’a başkan adayıyım. Allah izin verirse 9 yıl da Raşit Çetiner’le çalışacağım. (Konyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu)
-  Gece kulüplerinde gezeceklerine adam gibi dinlensinler, maçlara hazırlansınlar.. Sonra da çıkıp toplarını oynasınlar.. Bu yorumları yaptığım için de bana hiiiç kızmasınlar.. Çünkü kariyerim boyunca aynı şeyleri çok yaşadım, bu işlerin faturasını çok ödedim.. İstanbul’un her yerini dolaşıyorum, kimin sahada niye dolaştığını iyi bilirim.. Şimdilik sadece bu kadarını söylüyorum... (Sergen Yalçın  Vatan)
Rıdvan Dilmen: Hocam ben bakıyorum Beşiktaş’ta her yerde oynardım ama stoper oynamak istemezdim gibi geliyor...
Mustafa Denizli: Senden zaten stoper olmazdı Rıdvancım. (%100 Futbol  NTV)
-  Şu anda Nou Camp’ta kazanmak imkansız. Barça yıkıp geçiyor, bu sene onun yılı. İyi bir şeyler yapmaya çalışacağız, daha fazla konuşmaya gerek olduğunu sanmıyorum. (Real Madrid eski Teknik Direktörü Bernd Schuster)
-  Dünyanın en iyi teknik direktörü ben değilim, ama benden daha iyisinin olduğunu sanmıyorum. (Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho)
-  Ben 17 sene futbol oynadım, toplam 3 tane sarı kart gördüm. Burak her maç sarı kart görüyor. (Rıdvan Dilmen - %100 Futbol, NTV)
Daha var...

Haberin Devamı