Medyanın ardından-3

Teknik direktör, futbolcu ve spor yorumcuları geçen sezona işte bu sözleriyle damgalarını vurdu

Medyanın ardından-3Geçtiğimiz sezonun ilginç, komik, unutulmaz sözlerinin bir bölümünü bir süre önce yayımlamıştım, “devam edecek”demiştim. İşte üçüncü bölüm:

 Ben okumadığım kitap hakkında yorum yapmam Adnan. Tolstoy'u sor, Dostoyevski'yi sor, Franz Kafka'yı sor, Albert Camus'yu sor, tartışayım... (Selçuk Yula - Telegol, Kanal 1).
  Cangele Türk yemeklerini çok beğenir. Yalnız bir huyu vardır. Bu tavrı herkesi hem güldürür hem şaşırtır... Sofrada karnı doyar, gözü doymaz... Kamplarda tepsisine 5 kişilik yemek alırdı. Ama bir kişilik yemeği bile zor yerdi. Tabağına aldığı yemeği bitirdiğini hiç gören olmadı. (Korkut Göze - Hürriyet)
 Sayın Başkanım, Beşiktaş ne zaman bir dünya kulübü haline gelecek? Bir Chelsea gibi, bir Liverpool gibi, bir Barcelona gibi... (Ertem Şener - Futbolig, Star)
 Maçı yazabilecek miyim, yazamayacak mıyım bilemiyorum... Çünkü hakikaten başım ağrıyor. (Mustafa Denizli - Milliyet)
 Ocak'ta, Mayıs'ta takım iyi oynamazsa sorumluluk benimdir. Eğer olmazsa bir daha Beşiktaş'ın önünden geçmeyiz. (Sinan Engin  Kasım 2007)
 Şampiyon olacağız. Geçen sene şampiyon olan Fenerbahçe kaç puan kaybetti. Ama taraftar bize destek olsun. İkinci yarı Avrupa maçları bitecek. İkinci yarı tempo düşecek ve ağır maçlar çıkarmayacağız. (Sinan Engin  Kasım 2007)
 Bu kadar puan farkına rağmen şampiyon olacağız ama taraftar bizi desteklerse olacağız. Bize zaman verilsin. Hoşgörülü olsunlar. Bıraksınlar, transferlerimizi yapalım. Başarısız olursak isterlerse büstümü yapıp sonra da yaksınlar...” (Sinan Engin  Kasım 2007)
 Ben söyledim söyledim, ısrar ettim Beşiktaş lider oldu. (Kazım Kanat - Santra, ATV)
 Taner Aşkın’la bir saati geçen telefon konuşması yaptım. Bana ağlayarak anlattı. En sonunda da benim gözlerim yaşardı. (Turgay Şeren - Akşam)
 İnandık ve 1 puan kazandık...Önümüzdeki hafta oynayacağımız Ankaragücü maçını da kazanarak alt sıralardan uzaklaşmak istiyoruz... (6. sıradaki Denizlispor'un futbolcusu Fatih Egedik)
 Bir futbolcu iyi istirahat ediyorsa, iyi uyuyorsa, iyi besleniyorsa, bir de fizyolojik ihtiyacını karşılayacak yan şeylere girmiyorsa - burada anlatamıyorum- anladın mı? O zaman 24 saat içinde bir futbolcu kendini toparlar. Hee, biraz uçkuru kaçırdığı zaman bitti işi. O yorgunluğun üstüne işi biter. (Gökmen Özdenak - Telegol, Kanal 1)
 Zengin bir gardrobu vardır Wedo’nun. Değişik ve renkli giysiler seçer. Ama maymun iştahlıdır. Bir süre sonra bıkar ve giysilerini Brezilya’daki dostlarına gönderir. (Korkut Göze - Hürriyet)

Haberin Devamı

 Gökmen Özdenak: Bu tür maçlarda 10 tane 20 tane gol pozisyonuna giremezsin. 3-4 tane pozisyona girersin. En az ikisini atacaksın kardeşim. Bu kadar net. Her zaman şunu söylüyorum, da bi de bizim programda söyleyeyim. Fırsat olmuyor çünkü, reyting için devamlı tartışmaktan...
Serhat Ulueren: Bir dakika reyting için mi? Yanlış kelime, ne reytingi ya? Lütfen böyle talihsiz laflar etmeyin!
GÖ: Pardon. Özür diliyorum, o zaman. Ağzımdan kaçtı. Pardon! Afedersiniz!

Haberin Devamı

 Ali Şahin: Kazım Bey Be şiktaş Fenerbahçe'ye yenildi, sebebi nedir?
Kazım Kanat: Baki Mercimek SAKAR, İbrahim Üzülmez SAVSAK... (Santra - ATV)

Haberin Devamı

 Hadi yatın, uyuyun artık" (Bir seyirci - Ve Gool, TV8).
 Yardımcı hakem benden iyi mi biliyor ya? (Erman Toroğlu - Maraton, Lig TV)
 Şike yapmamızı gerektirecek bir durum yok, biz de iddialıyız (Çaykur Rizespor maçı sonrası Sinan Engin)
 Yabancı futbolcular Beşiktaş’ta çok mutlu, hatta kovsak bile gitmiyorlar. (Sinan Engin)
  Şerefsizce ayakta kalacağımıza şereflice düşeriz daha iyi. (Çaykur Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır)
 Gençlerbirliği ve GB Oftaşspor takımları aynıdır. FIFA’ya başvuracağız. (Ç. Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır)
 Grubumuzda dördüncüyüz. Şampiyonlar Ligi'nde içerde Valencia'yla oynayacağız. (Sinan Engin - Star TV)

 Ercan Taner: Takımların sol orta sayılarına bakarsak Fenerbahçe:150, Galatasaray:150 Hocam ne düşünüyorsunuz?
Ümit Kayıhan: Hemen hemen eşit... (Fenerbahçe-Galatasaray maçı, Lig TV)

 ‘Başbakanın takımı küme düşmez' diyerek bizi kandırdılar. (Çaykur Rizespor taraftarı)
 Baba, Kezman maçta hiçbir şey yapmadı ki sızlanmasına, acınmasına gerek yok. Adam sadece koşuyor, hiçbir şey yapmıyor. Mirkelam da koşuyor şarkı söylerken. (Ziya Şengül - Star TV)

 Güntekin Onay: Değişmeyen tek şey Sinan'ın Fenerbahçe'ye gol atması...
Rıdvan Dilmen: Hafızana hayranım, özellikle de Fener'in yediği golleri çok iyi hatırlıyorsun. (%100 Futbol - NTV)

 Bu yaştan sonra Barcelona'ya, Milan'a, Inter'e gidecek halim yoktu. (Eski Larissalı futbolcu Tümer Metin)
 Çok büyük kulüplerde oynadım ama Fenerbahçe oynadığım kulüpler içinde en büyüğü. (Mateja Kezman)
 Colin Kazım orta sınıf bir santrafor. Medya bir adamın notunu verdi mi o fazla kalmaz. Colin Kazım seneye gider. Büyük ihtimalle de orta sınıf bir Anadolu takımına gider. Bakın buraya yazıyorum: Bu Colin Kazım senede 10-15 tane gol atar. İsteyenle de iddiaya girerim. Orta sınıf bir oyuncu ya! Bu kadar abartılacak ve bu kadar konuşulacak bir oyuncu değil... (Göktuğ Sevinçli - Ve Gool, TV8)

 Erman Toroğlu: Doktor var maç kazandırır. Doktor var maç kaybettirir. Doktor var kulağını ısıttırır. Doktor var kalçayı ısıttırır. Vazelini kulağına süreceğine başka yerine sürersen yanarsın hocam.
Şansal Büyüka: Yeter.
Erman Toroğlu: Peki. (Maraton - Lig TV)

 Herkesin papuçlarını önlerine koyup düşünmesi gerekir. (Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan)
 Bayan takımı gibi futbol oynanıyor. Çaba ve mücadele yok. Herkes antrenman maçında oynar gibi sahaya çıkıyor. Sanki kilo vermeye gelmişler. (Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan)


BJK transfer politikası: Milli Piyango!
Seriç eleştiriliyor. İtalya’da 4 farklı takımda oynamış. Şu an takımın en kariyerli oyuncusu. Bonservisi elinde, kulübü maddi olarak yormadan aldık. İyi çıkarsa şansımıza.  (Sinan Engin)

Selçuk İnan’ı tanıyalım 1:
SELÇUK, Manisaspor’da oynadığı sürece bazı şöhretli futbolcularla aynı evi paylaştı. Manisaspor’da kiralık forma giyen G.Saraylı Arda ile bir süre beraber kaldılar. Arda Turan laf Selçuk’tan açıldı mı, her fırsatta onun yaptığı yemekleri anlatır. Hele, onun elinden yediği kebabları hiç unutmaz. Daha sonra Caner Erkin ile aynı  evde kaldı Selçuk. Caner, CSKA Moskova’ya gitti, bu kez Beşiktaş’tan Burak Yılmaz geldi. Ve onunla da ev arkadaşlığı yaptı.  (Korkut Göze-Hürriyet)

Mantıklı Kongolu der ki:
Ön elemeyi geçtikten sonra  Şampiyonlar Ligi'yle ilgili hesap yapabiliriz. (Galatasaraylı futbolcu  Shabani Nonda)

Çılgın Türk der ki:
Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmamamız için hiçbir neden yok.    (Galatasaraylı futbolcu Mehmet Topal)

Tuna Üzümcü’yü tanıyalım 1:
Espriye bayılır. Çevresine pozitif enerji yayar. Bilgisayarsız yapamaz. Yaşamının önemli bir bölümü bilgisayarın başında geçer.  (Korkut Göze-Hürriyet)

Sabreden derviş muradına ermiş...
Aragones Dedemiz’in, biran evvel eksik yerleri transferlerle kapatıp, umuda yeşil ışığı açmasını bekliyoruz.  (Ziya Şengül-Star)

Harry Kewell’ı tanıyalım 1:
Komplekslerden uzak, güleryüzlü, sıcak bir adam. Kolay diyalog kurar hemen anlaşır ve kaynaşır. (Korkut Göze-Hürriyet)

Sebep Abi?
Galatasaray şampiyon oldu, her Galatasaraylı gibi ben de mutlu oldum. Ama şimdi gazete sayfalarını açıp TV ekranlarını izlerken Adnan Polat’ın söylediklerini duyunca tüylerim diken diken oluyor. (Turgay Şeren-Akşam)

Luis Aragones’i tanıyalım 1:
Bazı  inançları vardır Aragones'in...Sarı rengin uğursuzluğuna inanır. Ve çalıştırdığı takımlara sarı forma giydirmemek için her yolu dener!   (Korkut Göze-Hürriyet)