Basketbol Obra'dan Erdoğan'a davet

Obra'dan Erdoğan'a davet

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, gelecek sezon yapılacak Euroleague Final Four’una davet etti, “Seneye unvanımızı korumak için tüm çabayı göstereceğiz. Ben de ev sahibi sayılırım ve sizi Belgrad’a davet ediyorum” dedi.

Obradan Erdoğana davet


Euroleague’de şampiyonluğu Türkiye’ye getiren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, şampiyonluk kupasını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürdü. Ziyarette, başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler de yer aldı. Kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanılan başarının çok büyük olduğunu ve bunun tekrarını da gelecek sene Final Four’a ev sahipliği yapacak Belgrad’da beklediğini söyledi. Fenerbahçe’nin Sırp çalıştırıcısı Zeljko Obradovic de, “Bize verilen destek için teşekkür ediyorum. Seneye unvanımızı korumak için tüm çabayı göstereceğiz. Ben de ev sahibi sayılırım ve sizi Belgrad’a davet ediyorum” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaptan Melih Mahmutoğlu ve Türk vatandaşlığına geçerek, ay-yıldızlı formayı da giyen Bobby Dixon’la bir süre sohbet etti. Recep Tayyip Erdoğan, ABD asıllı oyuncuya, “Ben sana Bobby demeyeceğim, Ali Muhammed daha çok yakışıyor” ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk sonrası söz verdiği için saha ortasında takım arkadaşı Antic tarafından saçları kesilen Datome’nin yeni imajı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beğenisini kazandı.



Aziz Yıldırım’dan Atatürk’e söz

Fenerbahçeli basketbolcular ve yönetim, Anıtkabir’i de ziyaret etti. Başkan Aziz Yıldırım, Anıtkabir ziyaretinde mozoleye çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu. Yıldırım, Anıtkabir Anı Defteri’ne şunları yazdı:

“Elde ettiğimiz Euroleague şampiyonluğu bunun için de son derece kıymetlidir. Fenerbahçe Spor Kulübü, Cumhuriyetimizin bir kurumu olarak dimdik ayaktadır. Karanlık güçler tarafından yıkılmamış, ele geçirilememiştir. Huzurunuzda söz veririm ki daima devletinin yanında, milletinin emrinde olan Kulübümüz ve camiamız, bundan sonra da daha nice büyük sportif başarıları ile huzurunuzda olacak, belirlemiş olduğunuz kuruluş ilkeleri ile açmış olduğunuz yolda, işaret etmiş olduğunuz istikamete doğru kararlı bir şekilde yürümeye devam edecektir.”

Obradan Erdoğana davet


Başantrenör Zeljko Obradovic, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Fenerium tarafından “Üç Boyutlu Fotografik Görüntüleme” tekniği kullanılarak üretilen sarı-lacivertlilerin biblolarını takdim etti.

Obradan Erdoğana davet


Sarı-lacivertli oyuncular, üzerinde tüm takımın imzasının yer aldığı şampiyonluk tişörtü verdi.

Obradan Erdoğana davet