Yaz Olimpiyatları Ölümden döndüler Tokyo’da buluştular

Ölümden döndüler Tokyo’da buluştular

27.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kafatasını çatlatan 13 yaşındaki kayakçı Sky Brown ile lösemiye karşı verdiği yaşam mücadelesini kazanan 21 yaşındaki yüzücü Rikako Ikee, hayatlarının en büyük badiresini atlatmalarının hemen ardından Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın yolunu tuttu.

Ölümden döndüler Tokyo’da buluştular

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Tokyo Olimpiyatları sağlıklarını kaybetmelerinin ardından mucizevi şekilde oyunlara katılmayı başaran iki genç sporcuya kapılarını açtı. Rampadan düşerek geçirdiği kaza sonrası yaşam ünitesinde ölüm-kalım savaşı veren 12 yaşındaki Britanyalı kaykaycı Sky Brown ile, bir yıllık yaşam savaşı süresince gördüğü tedavisinin ardından lösemiyi yener yenmez soluğu oyunlarda alan Japon yüzücü Rikako Ikee sportif dereceleriyle değilse de azimleriyle gönüllerin şampiyonu oldular.
Japon yüzücü Rikako Ikee Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda 4x100 serbest elemelerini geçemedi ve finalde yarışma hakkı elde edemedi. Ancak 21 yaşındaki kadın yüzücü buna karşın Japon ulusuna kendisini ayakta alkışlattı. Jakarta’nın ev sahipliğinde düzenlenen Asya oyunlarında şov yaparak madalyaları toplamasının hemen ardından kendisini çok zorlu bir sürecin bekleyeceğini bilemezdi elbette...
2019 Şubat’ında kendisine lösemi teşhisi konuldu. Bir yıllık bir tedavi süreci geçirdi, ancak Ağustos 2020’de tekrar havuzlara dönebildi. Ölümcül hastalıktan dolayı çok kilo kaybetmiş ve kasları zayıflamıştı. Nisan ayında ülkesinde yapılan seçmelerde tüm yarışlarını kazanarak olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.
Britanya’yı olimpiyatlarda kaykayda temsil edecek isimlerden 13 yaşındaki Sky Brown ise geçen yıl California’da antrenman sırasında rampadan aşağı boşluğa düşerek yaralandı. Kafatasında çatlak, el bileğinde ve parmaklarında kırıklar oluştu.
Yaşam ünitesine bağlanıp ölümden dönen genç sporcu tekrar hayata tutundu. İngiliz bir baba ve Japon bir annenin kızı olarak Miyazaki’de doğan Brown, doğduğu topraklarda Britanya tarihinin olimpiyatlardaki en genç sporcusu olarak mücadeleye katıldı.

Haberin Devamı

13 yaşında altını kaptı
Dev organizasyonun üçüncü gününde kadınlar kaykay mücadelesinde madalya alan sporcuların yaşları dikkati çekti.
Olimpiyat oyunlarında ilk kez yer alan kaykay yarışları Ariake Sports Park’ta gerçekleştirildi. Yarışlar sonunda altın madalyanın sahibi olan 13 yaşındaki Nishiya, bu kategorideki ilk altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş alan 13 yaşındaki Brezilyalı Rayssa Leal ile 16 yaşında bronz kazanan Japon Funa Nakayama da isimlerini tarihe yazdırdı.