Beşiktaş Önder Özen'den flaş açıklamalar!

Önder Özen'den flaş açıklamalar!

09.06.2014 - 23:21 | Son Güncellenme:

Futbol Genel Direktörü Önder Özen, TRT Spor'da yayınlanan Futbol Keyfi programında siyah beyazlı takımın transfer gündemini değerlendirdi.

Önder Özenden flaş açıklamalar

Özen'in açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:

Haberin Devamı

'İÇ SAHA AVANTAJINDAN YARARLANAMADIK'
Futbolun ana aktörleri futbolcular ama seyirciler de bu oyunun önemli bir parçası. Bu sezon seyirci desteğinden yoksunduk. Bu büyük bir eksiklik. Tüm sezon kendi sahamızda seyirciye değil betona karşı futbol oynadık. Bu rakiplerimize cesaret vererek avantaj sağladı. İç saha avantajını yeteri kadar kullanamadık. Savunmada iyiydik ama gol yollarında etkisiz kaldı. Bazı oyucularımızdan beklediğimiz performansı alamadık.

Beşiktaş'ın uzun bir dönem derbi üstünlüğü vardı. Stadımız açıldıktan sonra taraftarlarımızın desteğiyle bu üstünlüğü yine ele geçireceğiz. İsimini açıklamak istemediğim bir PTT 1. Lig takımı ile futbolcu gönderme konusunda anlaştık.

'MOTTA İLE ANLAŞTIK'

Haberin Devamı

Ramon Motta ile anlaştık. Kulübünden de bugün yarın bir haber gelecektir.

'OLCAN ADIN İLE GÖRÜŞMEDİK'

Olcan Adın ile çalıştım. Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir oyuncu. Ligde fark yaratan 3-4 yerli oyuncudan biridir. Bu tür oyuncu ile bütün kulüpler... Olcan ile görüşmedik kontratı çok değerli. Trabzon ile görüşmeden bunları konuşmak doğru değil.

'TEKNİK ADAMLIK DÜŞÜNMÜYORUM'

Önder Özen'in teknik adamlık isteği var" deniyor, teknik adamlık benim isteğim değil mesleğim. Ama bu Beşiktaş çatısı altında olmayacak. Beşiktaş'ta daha önce Nevio Scala, Mircea Lucescu, Gordon Milne, Jean Tigana gibi önemli teknik adamlar çalıştı ama futbol direktörü olarak kimse çalışmadı. Yeterli miyim değil miyim bilmiyorum.

'GÖKHAN TÖRE TRANSFERİ ZOR'

"Gökhan Töre değerinde bir oyuncuyu herkes ister. Biz de ona fırsat verdik. Kulübü kolay da bırakmak istemiyor. Oyuncunun bir değeri var. Yurt dışına transferi de söz konusu. Kulübü yurtdışındaki teklif yerine bizimkini değerlendirirse Gökhan bizimle devam eder. 7 ay önce sayın başkan beni arayıp böyle bir şey duyduk aslı olabilir mi diye sordu. Ben de akşam 10 gibi idari mesanjeri arayıp direkt evine gittim. Evine gittiğim ilk oyuncudur. Evde kendisi ile konuştuk. Bana detaylarıyla anlattı. Gökhan Töre'nin hatalar yapma potansiyeli olmakla birlikte özü sözü bir bir insandır. Konunun aslını bana anlattı. Almanya tarafıyla ilgili de bir araştırma yaptım ve Gökhan'ın söyledikleriyle paralel çıktı. İtalya'dan teklif var ve hocası da takımdan göndermek istemiyor. Zor bir transfer."

Haberin Devamı

'MUSA MUHAMMED'İ BEKLİYORUZ'

Musa Muhammed konusunda fazla konuşmak istemiyorum. Kendi milli takımında U18'de önemli işler yaptı. U20'de de kaptanlığa yükseldi Biz yaşı henüz tutmadığı için bekleyeceğiz. 31 Ekim'den sonra kontratımızı imzalayacağız. Şu an oyuncuya hamilik yapıyoruz ama 31 Ekim'den sonra oyuncu bizimdir. Barcelona'nın düştüğü hataya düşmeyeceğiz.

'İSTİFAYI DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?'

Bunlar son derece doğal. Bazen yorulursunuz, kendinizi çıkmazda hissedebilirsiniz. Beşiktaş 3-5 kişiyi ilgilendiren bir kulüp değil. Devasa bir ülke kadar büyüklüğe sahip bir kulüp. Milyonlarca insan top çizgiyi geçti mi geçmedi mi bununla ilgileniyor. İşini 40 yıldır yapan insanlar bile istifayı düşünmüştür. Neye ne zaman reaksiyon vereceğimizi bazen bilemediğimiz bir pozisyon. Örneği yok.

Haberin Devamı

BİLİC DE MOLEDO'YU İSTİYOR

Dany'de pişman olacağım bir şey olduğunu zannetmiyorum. Bu konudaki tepkileri yedim. Göğüsleyeceğiz bunları. Dieal stoper iklisi zamanla oluşacaktır. Çok arzu ettiğim oyuncuları scout ekibiyle paylaşıyorum. Mutabık olduğumuz bir isim Moledo.

'LABORATUVAR KURUYORUZ'

Laboratuvar yerimizin bütün izinlerini bekliyoruz. Her birinin bir maliyeti var. Bu konu 5 bin avro. Yüksek irtifa odasıyla birlikte, -110 dereceye kadar soğuk hava üretebilen bir soğuk hava odası ve bununla birlikte performans ölçüm aletleri toplam 550 bin avro bir maliyeti var. Bunları tamamlayınca büyük bir iş yapmış olacağız