Skorer Onur gecesi

Onur gecesi

11.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Onur gecesi

Onur gecesi


Togay Bayatlı


       Galatasaray'ın, Borussia Dortmund karşısında turu resmen geçtiği maçı Lozan'da TV'den izledim.
       Maç sonrası otelde IOC Basın Komisyonu üyesi arkadaşlarımın kutlamalarından büyük keyif aldım ve gurur duydum. Çünkü Kanada, Brezilya, Çin, Avustralya gibi Dünya'nın her köşesinden gelen çoğu basın mensubu dostlarım Cim - Bom'un futbolunu övüyorlardı.
       Teşekkürler Galatasaray... Başta Fatih Terim, futbolcular ve teknik kadrodan doktoruna, masörüne kadar emeği geçen herkese teşekkürler. Bu başarılardan onur duyulur, küfür edilmez. Spor barışın, dostluğun, insan sevgisinin yeşerdiği yerlerde daha güçlenir.
       Elbette başarı kıskanılır. Ama hasetle değil, ibretle. İşte Fenerbahçe'nin yapması gereken de bu. Bakıyoruz taraftar kulüp yöneticilerinden daha mantıklı. Fatih Terim, Galatasaray'la dört yıldır özdeşleşti. Ona sağlanan yetki ve desteğe bu ülkede bugüne kadar hiçbir teknik adam sahip olamadı. Ancak Fatih Terim'in kendisini veya kopyasını bulmak yerine, yaptıklarını ve yönetimin ona sağladığı olanakları etüt etmek gerekir. Zaten kopya hevesi Rıdvan Dilmen fiyaskosuyla son buldu.
       Şimdi birileri yöneticilere 'bir Fatih Terim mi bulacaksınız ?' diye soruyor. Onlar da onaylıyor. Bu kafayla Fenerbahçe hiçbir yere gidemez. Önemli olan iyi, kaliteli ve hırslı bir hoca bulmaktır. O da Türkiye'de var. Bilmiyorsanız adını söyleyelim; Mustafa Denizli... Sarı - Lacivertli yöneticiler, Diyojen misali mumla adam arayacaklarına aydınlığa çıkıp, kapris ve inadı bırakarak, doğruları bulsunlar. Bu ülkenin futbolunu ve futbolcusunu bilmeyen kişilere deve yüküyle kulübün parasını harcamasınlar. Bu filmi Zeman'da gördüler, hala ders almadılar.
       Eleştireceğimiz bir başka konu da Sarı - Lacivertliler'de her gün üretilen transfer haberleri. Futbolcu transferi gazete sütunlarında, TV ekranlarında yapılmaz. Kimse Fenerbahçe'nin sırtından rayting kazanmaya çalışmasın. Transfer için önce teknik adamı bulacaksın. Onun istediği futbolcuları alacaksın. Daha hoca tespit edilmeden çıkan bu transfer haberleri Fenerbahçeli futbolcuları da psikolojik olarak etkilemektedir.
       Son söz; Galatasaray'ın başarılarının devamını diliyoruz. Fenerbahçeli yöneticilerin ise mantık ve insaf ölçüleri içinde doğruyu bulmalarını...

Yazarlar