FenerbahçeOsimhen, Nijerya'yı yarı finale taşıdı

Osimhen, Nijerya'yı yarı finale taşıdı

10.01.2026 - 21:13 | Son Güncellenme:

Afrika Uluslar Kupası 2025 çeyrek finalinde Cezayir ile Nijerya karşı karşıya geldi. Nijerya maçtan 2-0 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırdı. Osimhen maçta 1 gol ve 1 asist yaptı.

Osimhen, Nijeryayı yarı finale taşıdı

Afrika Uluslar Kupası 2025 çeyrek finalinde Cezayir ile Nijerya karşı karşıya geldi. Osimhen 1 gol 1 asist yaparak takımını sırtladı ve Nijerya maçı 2-0 kazandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

OSIMHEN DAMGA VURDU

İlk yarıda iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Cezayir, turnuva boyunca gösterdiği sağlam savunma anlayışını bu bölümde de sürdürürken, Nijerya hücumda özellikle Victor Osimhen üzerinden etkili olmaya çalıştı. Galatasaraylı golcü, rakip savunmayı sürekli zorladı ancak ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti. İkinci yarıda ise sahneye Victor Osimhen çıktı. Dakikalar 47’yi gösterdiğinde Nijerya’nın baskısı sonuç verdi ve Galatasaray forması giyen yıldız golcü, attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından oyunun kontrolünü tamamen eline alan Nijerya, 57. dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu golde bir kez daha Osimhen ön plandaydı; yıldız forvet, Akor Adams’a yaptığı asistle skora doğrudan katkı sağladı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

NİJERYA YARI FİNALE KALDI

Haberin Devamı

Nijerya bu sonuçla yarı finale kalırken, Victor Osimhen hem golü hem de asistiyle maçın yıldızı oldu. Turnuvadaki etkili performansını sürdüren Galatasaraylı forvet, Nijerya’yı yarı final yolunda sırtlayan isimlerin başında geldi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler