Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Öyle şeyler yaşıyoruz ki inanın artık aklım almıyor. Önce şunu söyleyeyim, gazetem Milliyet ile gurur duyuyorum. Başta müdürümüz Tayfun Bayındır olmaz üzere bütün yazarlarımız gerçek neyse onları yazıyorlar. Hiçbirinin içinde kin ya da nefret yok. İnanın bu kadar ciddi bir gazetede, böyle bir ekiple beraber çalışıyorum diye çok mutluyum.
Yaşananlara bakıyorum... Birisi ‘Fatih Terim istifa etsin’ diyor. Öteki, ‘Ben sana cephe alırsam ne yaparsın’ diyor. İş artık çığırından çıkmış. Terim bu akşam 400. maçına çıkacak. Kazandığı şampiyonlukları, kupaları falan onları yazmayacağım. Son iki senedir çalıştırdığı takım şampiyonluk kupasını kaldırdı. Geçen sezonu ise üç kupayla bitirdi. Allah’ın aşkına bunları yapan Fatih Terim mi istifa etsin...
Efendim, Galatasaray iki maçta 5 puan kaybetmiş, iyi top oynamıyormuş. Elinizi vicdanınıza koyun. Yıldızlar topluluğu Paris Saint Germain, Bayern Münih, Barcelona, Real Madrid... Onlar bu sezon lige nasıl başladılar. Ama zaman içinde toparlanacaklar. Tabii ki şampiyonluğun en büyük adayları olacaklar. Galatasaray’ın da durumu bu. Her transfer sezonunda olduğu gibi bu sezon da sorun yaşıyor. Fatih Terim de futbolcuları motive etmekte zorlanıyor.
Diagne takımın golcüsü. Konyaspor maçında taraftarın bir kısmı kendisini alkışlıyor, bir kısmı da yuhalıyor. Hoca bu şartlarda ne yapabilir. Herhalde şu transfer sezonu bittiği zaman en çok sevinecek olan kişi kendisidir. Terim’in kredisi Galatasaray’da bitmez. O kulübün tarihine geçmiş birisidir. Şampiyon olsun ya da olmasın farketmez. Ligin ilk iki maçında takım kötü oynadı diye önce hocaya, ardından da onu kullanarak kulübe yüklenmek ne kadar doğru.
Konyaspor maçından sonra bir bakıyorum kıyametler kopuyor. Neymiş, hakem Mete Kalkavan, Konyaspor’un penaltısını vermemiş. Pozisyonu elli defa seyrettim, üst düzey 15 hakemle konuştum, en az bu kadar da hocayı aradım. Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok pozisyonun. Ama maksat ne... Bir şekilde Fatih Terim ve Galatasaray’a vurmak. Son sözüm de şu olsun. Bugün Galatasaray iki galibiyetle lige başlamış olsaydı, şu anda ne konuşulacaktı biliyor musunuz... Efendim ligin şampiyonu belli, yabancı sayısı altıya düşsün, böyle lig olmaz konuları gündeme gelecekti. Ama 30 milyon Galatasaray taraftarı Fatih Terim’i yedirmez. Takım ne sonuç alırsa alsın, her zaman onun yanında olurlar. Bu böyle biline.

MHK’nın derbi ataması doğrudur
Hep söylüyorum TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Zekeriya Alp çok iyi tanıdığım ve inandığım dostlarımdır. Hangi takımı tutmuş olsalar bile bulundukları görevi en iyi şekilde yapacak karakterde insanlardır.
Efendim Fenerbahçe-Trabzonspor maçına Fırat Aydınus, VAR hakemi olarak da Ali Palabıyık atanmış. Bu nasıl olurmuş. Evet geçen sezonun başarısız hakemlerinden biri Palabıyık, diğeri Aydınus. Ama geçen sezon bana kimse başarılı hakem gösteremez ki.
MHK yeni bir sayfa açmış. Bütün hakemlere şans vermek istiyorlar. İsmi, cismi ne olursa olsun maçlarda büyük hata yapan hakemlerin ipi çekilecek. İki haftadır oynanan maçlara bakıyorum, hakemler gayet iyi maç yönetiyorlar. Önceki dönemlerle mukayese edilmeyecek şekilde başarılılar. Hiç kimse peşin hükümlü olmasın. MHK’nin atamalarına herkes saygı göstersin. Hata varsa maç bittiğinde eleştirelim.

Haberin Devamı

Transfer bitsin huzur gelsin
Bütün takımlar aynı sorunu yaşıyor. Gelen futbolcu da, giden futbolcu da rahatsızlık yaratıyor. Ve liglerin üçüncü haftası oynanacak, hâlâ birçok takım transfer sorunu ile karşı karşıya. İngiltere’nin gözünü seveyim, maçların başladığı hafta transfer bitti. Herkes kendi maçına konsantre oluyor. Keşke bizim Süper Lig’e de aynı statü gelse.