19.12.2025 - 07:22 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
Ziraat Türkiye Kupası'nda A Grubu karşılaşmasında Galatasaray iç sahada Başakşehir ile kozlarını paylaştı. Maçta tek gol 22. dakikada Ahmed Kutucu'dan geldi.
Mücadele sonrasında Galatasaray'ın futbolcunu Milliyet yazarı Osman Şenher köşesinde değerlendirdi.
OSMAN ŞENHER: ROTASYONLU KADRO BAŞARILIYDI (MİLLİYET)
Okan Buruk, Başakşehir ile oynarken aklının büyük bir kısmı da pazar günü ligde çıkacağı Kasımpaşa maçındaydı. Bunu düşünerek rotasyonlu bir kadro sahaya çıkardı.
Arda ilk 11’de oynadı, çok da başarılıydı. Gökdeniz’i ısrarla uzun bir süre sahada tuttu. Golü atan Ahmed Kutucu da Barış Alper’in yerinde oynadı ve sahanın iyilerindendi. Başakşehir gibi iyi bir takıma karşı böyle rotasyonlu kadro ile oynayıp galip gelmek kolay bir iş değil. Ve nitekim iki takımın girdiği pozisyonlara bakarsanız Başakşehir daha çok gol kaçırdı.

SAHANIN EN İYİSİ GÜNAY
Galatasaray’ın en iyisi kim diye sorarsanız, hiç düşünmeden kaleci Günay derim. Çok iyi kurtarışlar yaptı. Bundan sonra Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda Fethiyespor ve İstanbulspor ile maçları var. Büyük bir ihtimalle gruptan lider çıkar.
İlk yarıda Sara ve İlkay mükemmele yakın futbol oynadı. Sane her zamanki gibi, top ayağına gelince oyun hızlanıyor, rakip kalede tehlike yaratıyor. Ama dün gece Yunus ile yaptığı pas alışverişlerini Gökdeniz ile yapamadı. Bu da gayet normal. Gökdeniz’i eleştirmemek lazım. Genç çocuk, böyle iyi bir takıma karşı ilk defa 11’de oynuyor. Hangi futbolcu olsa ayakları titrer.

ICARDI SADECE 2 KERE TOPLA BULUŞABİLDİ
Icardi iki kere topla buluşabildi. Bence sorun burada. Ve iki pozisyonda çok rahat değildi. Senin böyle bir golcün varsa daha çok topla buluşturman gerekir. Eminim Icardi’yi herkes eleştirecek. Evet, ağır kaldı. Eski Icardi’nin atabileceği golleri atamadı. Ama biraz da sabır göstermek lazım. Tam kadro Galatasaray sahaya çıktığı zaman eminim Icardi de daha başarılı olur.
Barış Alper ikinci yarıda oyuna girdi. Kendini paralıyor, iyi de mücadele ediyor, rakibin yanından uçurtma gibi uçuyor... Ama maalesef öyle ortalar yapıyor ki kendi emeği boşa gidiyor. Oynadığı sürede bir tek iyi pas Icardi’ye verebildi. Barış’ın tekniğini biraz geliştirmesi lazım. Hani biz 30-40 milyon euroya gider diyoruz ya ben inanmıyorum. Tekniği iyi olmayan oyunculara yabancılar bu kadar para vermezler.

Sonuçta keyifli bir maç oldu. İki takım da iyi mücadele etti, net pozisyonlar vardı. Ama sonuçta galip gelen takım ne olursa olsun alkışlanır...
TUNÇ KAYACI: 'EKSİLER İÇİN ÖNEMLİ ARTI' (FANATİK)
"İki takım da kupaya rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıktı. Galatasaray her zamanki gibi ön alan baskısıyla ilk yarıda klasik futbolunu bu maçta da ortaya koydu. Belki istatistikler topla oynama oranını Başakşehir lehine gösterse de bu oran sadece 1. ve 2. bölge için geçerliydi. Rotasyonda şans bulan isimler için de çok önemliydi bu karşılaşma. Çünkü devre arası transferde soru işaretli isimler için bir şanstı bu maç. İşte bu isimler içinde en çok adı geçen Ahmed Kutucu, Eyüpspor günlerini hatırlatan bir performans gösterdi ve şıkta bir gole imza attı.
'AHMED KUTUCU'NUN 3. BÖLGEYE YAKIN OYANAMASI LAZIM'
Ahmed’in Schalke günlerini bilen birisi olarak bu oyuncudan yararlanmak isteniyorsa kaleye yakın ve 3. bölgede yararlanmak lazım. Ahmed güçlü ve şutör bir isim ve dikine oynamayı seviyor böyle kullanılırsa performansı pozitife dönebilir. Genelde maça dönersek kupa maçı gibi değil bir lig maçı gibi tempolu istekli bir mücadele izledik. Galatasaray adına ilk yarıda Icardi etkisiz kaldı, ceza alanı içinde ama biraz da istediği topları alamadı. Ama kollektif anlamda pas yüzdesi yüksek bir Galatasaray vardı sahada. Başakşehir 3 golcüyle oynamasına rağmen Shomurodov’un net bir gol pozisyonu hariç ofansif anlamda etkili olduğunu söyleyemeyiz. İkinci 45 dakikaya 3 değişiklik yaparak çıkan Galatasaray ilk yarıya oranla temposu düşerken, Başakşehir’in daha baskılı olduğunu söyleyebiliriz.
'BİR TEST MAÇIYDI'
Özellikle Başakşehir, Galatasaray’ın ön alan baskısını ayağa paslarla kırıp organize çıkışlarla gol aradığını gördük. Nuri Şahin 3 oyuncu hamlesini 64’te yaparken ofansif anlamda daha etkili olmayı planlamıştı. Son bölümde beraberliğe çok yaklaştı konuk ekip ancak Günay başarılı kurtarışlar yaparak takımı adına skoru tutmayı başardı. Bu maçta da gördük ki Galatasaray ilk yarıları iyi oynayan yarım devrelik takım görünümünü bu maçta da sergiledi. Ancak devre arası gidecek kalacak oyuncular için iyi bir test maçıydı bana göre. Bu testten dün akşamki performansıyla Ahmed Kutucu geçti diyebiliriz. Özetle gruptaki en zor rakiplerinden biri karşısında kazanmak eksiler içinde önemli bir artı diyebilirim."