Beşiktaş Osmanlı mutfağı!

Osmanlı mutfağı!

20.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Sivasspor'u Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda ağırladı, futbolun her tadının olduğu geceyi üç puanla kapatarak koltuğu kaptırmadı.

Osmanlı mutfağı

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip baskılı başladı, ancak yakaladığı pozisyonları bir türlü sonuçlandıramadı. Konuk ekip, Da Costa ile devreyi önde kapadı. İkinci yarı Demba Ba sahne aldı, iki golle Kartal’ı ayaklandırdı. Hakan eşitliği sağlasa da Olcay Şahan siyah-beyazlılar’ı galibiyete taşıdı.

Maçın devre arası... Beşiktaş Yönetimi dışarıda çay - kahve molasında... İlk yarıyı 1-0 geride kapatmalarına rağmen “Bu maçı alırız çünkü zemin bizden yana” diyorlardı hep bir ağızdan. Rüzgarı ve tribünleri arkasına alan bir takım gördüm ama iyi zemine bu kadar hasret bir takım görmemiştim.

Takıma gelecek olursak, bakmayın 39’da, Da Costa’nın attığı golle... İlk yarım saatte 6 tane gollük pozisyona girdi Beşiktaş. 11’de Olcay içeri çıkardı gelen yoktu. 15’te Demba Ba tam topa vuracakken Sivas savunması girdi araya. 17. dakikada Serdar’ın şık ortasına Olcay dokunamadı kafayla. 19’da Olcay ortaladı Demba Ba kafayla auta gönderdi. 21’de Motta şahane çıkardı içeriye ,Gökhan Töre gecikti. Bir de 25’te, Veli’nin bir şutu var ki o da direkte patladı.

Haberin Devamı

Bu fırtına ikinci yarıda devam etmez dedik ama hem Beşiktaş hem de Sivasspor ligin üstünde bir kalite koydu ortaya. 58 ve 60. dakikalardaki Demba Ba imzalı goller güzel ama hazırlanışları da ayakta alkışlanmalı. Aynı şekilde Sivasspor’da Hakan’ın 74’te attığı gol de takımı adına güzel ama Tolga adına yenilmemesi gereken bir goldü. Yediğinin fazlasını attığın sürece bu gollerin yeniliş tarzı hiç konuşulmaz. Hatta o kadarı kadı kızında da olur denilir.

Final paragrafına acaba hangisi maçın adamı olur dedirten üç oyuncuyu yazmamız şart oldu. Maçın başından beri çok koşan, gollerde katkısı olan Gökhan Töre’nin inadı Beşiktaş adına 79’da üçüncü golü getirdi. Onun ortası, Demba Ba’nın pası ve Olcay‘ın final golü, Beşiktaş’ın taktiğini çok iyi özetliyordu. Hücuma çok adamla çık ve ayağa pas yap. Gerisi geliyor zaten.

Yazarlar