Futbol Osmanlıspor kuradan memnun

Osmanlıspor kuradan memnun

12.12.2016 - 16:36 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla eşleşen Osmanlıspor'un kulüp başkanı Sadık Dik, iyi bir kura çektiklerini söyledi.

Osmanlıspor kuradan memnun

Eşleşmeyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Dik, "Beklediğimiz, iyi bir kura çektik. Zor bir kura değil ama kolay da değil." dedi.

Haberin Devamı

Osmanlıspor'un hedefleri olduğuna dikkati çeken Dik, "Kim çıkarsa çıksın fark etmez. Nasipse elemek istiyoruz. UEFA için koyduğumuz hedeflere doğru yürüyeceğiz." diye konuştu.

Son 32 takım arasına kalarak iddialarını ortaya koyduklarını dile getiren Dik, şöyle konuştu:

"Biz zaten iddialı bir takımız. Son 32 takım arasında kaldık. Daha yukarıları hedefliyoruz. Biz bir aile olduk. Futbolcusu, yöneticisi ve malzemecisine kadar büyük bir aile olduk. Herkesin bu başarıda katkısı var. Ailece buralara geldik. Olympiakos'u da yenerek daha yukarılara çıkmak istiyoruz."

'Olympiakos taraftarı bizi korkutmuyor''
Osmanlıspor Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Karayel ise, Türk takımlarının yollarına devam etmelerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, ''Yolun başında hep söylemiştik, rakiplerin kim olduğu değil, bizim ne yapabileceğimiz önemli'' dedi.
UEFA Avrupa Ligi'nde komşumuz ile eşleştik diyen Karayel, "Fanatik taraftarı olması bizi korkutmuyor. Onlardan başkaları korksun. İsviçre de başımıza gelenler malum. Biz hiç bir zaman politikayı işimize alet etmedik ama yapılanları da unutamazdık. O yüzden Zürih'te üzülen gurbetçilerimizi de unutmadık. Şimdi gurbetçilerimiz için Osmanlıspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'da yollarına devam ediyorlar. Bugünkü eşleşmelere bakıldığında üç takımımızında turu geçeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.
''BU TRENDEN BİR DURAKTA İNECEĞİZ''
Osmanlıspor'un kendine olan güveninin tam olduğunu ifade eden Karayel, "Arkamıza aldığımız destek yolun başındakinden daha güçlü. Bu havayı, yolun sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan sonraki maçlar eleme usulü. Bu trenden bir durakta ineceğiz, son durağa gider miyiz bunu Rabbim bilir ama bu koltukları başkalarına kolay kolay vermeyeceğiz. Bu yolda gerekli olabilecek transferlerin olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Osmanlıspor yönetimi gerekli çalışmaları çok önceden bitirmişti. Şimdi transferleri sonuçlandırma zamanı. İnşallah Osmanlıspor UEFA kupasında yeni transferleri de gelince rakiplerine asla kolay teslim olmayacak. Osmanlıspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe yani üç silahşörler Avrupa'da birbirine destek olarak ve turu geçecekler. Bu turda mücadele edecek takımlarımıza başarılar diliyorum. Üç kulvarda da hedefimiz var. İnşallah elimizden gelenin en iyisini yaparak bu turu Fenerbahçe, Beşiktaş ve bizim geçeceğimizi düşünüyorum''
Osmanlıspor Genel Menajeri Yurtgüven: "Yunan liginin şampiyonuyla eşleştik. Tarihimizde ilk defa katıldığımız turnuvada son 16'ya da kalmak istiyoruz"
Osmanlıspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki rakipleri Olympiakos'tan çekinmediklerini belirterek, son 16'ya kalmak istediklerini söyledi. Yurtgüven, İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA Genel Merkezi'ndeki kura çekimi sonrasında basına yaptığı açıklamada, "Yunan liginin şampiyonuyla eşleştik. Rakibimizden çekinmiyoruz. Sonuçta seribaşı olan takım bizdik. Çekinmesi gereken karşı taraf." diye konuştu.

Güzel bir müsabaka olacağını aktaran Ender Yurtgüven, "Tarihimizde ilk defa katıldığımız turnuvada son 16'ya da kalmak istiyoruz. Takımımıza ve ekibimize güveniyoruz." dedi.

İstanbul'daki terör saldırı hakkında ise Yurtgüven, "Milletimizin başı sağolsun. İnşallah Rabbim bir daha milletimize böyle bir acıyı yaşatmaz." şeklinde konuştu.

Yurtgüven, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi siyah kurdele ile kura çekimine katıldıklarını ve terör saldırılarına karşı tek yürek olduklarını gösterdiklerini ifade etti.

Devre arası futbolcu transferi hakkında ise Yurtgüven, "Transfer ile ilgili değerlendirme yapıyoruz. Futbolcuların performansına göre transferi şekillendireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.