Beşiktaş Oturmaya değil oynamaya geldik

Oturmaya değil oynamaya geldik

01.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın yeni forvetleri atacakları gollerle tüm kulvarlarda takıma büyük katkı yapmak istediklerini ifade etti.

Oturmaya değil oynamaya geldik

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

VAGNER LOVE: Kulübün ve taraftarın beklentisinin ne kadar yüksek olduğunu biliyorum. Oynamak için buradayım. Bana düşen bu sevgiyi oynayacağım futbol ile geri ödemektir.

CYLE LARİN: MLS’de başarılı sezonlar geçirdim. Açıkçası bir an önce sahaya çıkmak için çok heyecanlıyım. Sisteme uyum sağlamak ve süre aldıkça gollerimi atmak istiyorum.

Beşiktaş’ta yeni transferler Vagner Love ve Cyle Larin için imza töreni düzenlendi. Vodafone Park’ta gerçekleşen törene Başkan Fikret Orman da katıldı.
MLS ekibi Orlando City’den transfer edilen ve siyah-beyazlı kulüple 4,5 yıllık sözleşme imzalayan Cyle Larin, “Öncelikle başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu aileye ve bu taraftara da teşekkür ederim. Güzel bir başlangıç oldu. Takıma katkı yapmak için sabırsızlanıyorum ve açıkçası çok heyecanlıyım. Gelmeden önce Beşiktaş’ın birçok maçını izledim. Kupa maçında tribündeydim. Taraftarlar ilk dakikadan son dakikaya kadar takımını sürekli destekliyorlar. Buna daha önce hiç şahit olmamıştım. Bir an evvel sahaya çıkıp, goller atmak için çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.
Yeni bir ülke ve ligde top koşturacağını belirten Kanadalı golcü en kısa sürede takıma adapte olmaya çalıştığını söyledi. Larin, “Sisteme uyum sağlamak ve süre aldıkça gollerimi atmak istiyorum. MLS’de birçok gol attım. Başarılı sezonlar geçirdim. Burada daha üst seviyede oyuncular var. En üst seviyede oynamak için daha çok çalışmalıyım” dedi.
Alanyaspor’dan 2,5 yıllığına kadroya dahil edilen Vagner Love da sözlerine Başkan Fikret Orman’a teşekkür ederek başladı. Brezilyalı golcü, “Beşiktaş gibi büyük takımın formasını giyme şansını bana verdiği ve pazarlık sürecinde sabırlı davrandığı için başkanıma teşekkür ediyorum. Bana düşen bu ilgi ve sevgiyi oynayacağım futbol ile geri ödemektir” diye konuştu.
‘Macerayı severim’
Gençlerbirliği ile önceki akşam oynanan kupa maçında kadroda yer alan Love, “Oynamak için buradayım. Oyuna girseydim iyi olurdu ama önümüzdeki haftalarda oynayacağımdan eminim. Kulübün ve taraftarın beklentisinin fazla olduğunu biliyorum. Büyük takımda oynamanın baskısının da farkındayım. Ben macera seven bir oyuncuyum. Bu macera çok büyük ve zor olacak. En iyimi vermek için hazırım. Goller atmak için de kendimi hazır hissediyorum” ifadelerini kullandı.
‘Kenetlenerek yine şampiyon olacağız’
Başkan Fikret Orman, Vagner Love ve Cyle Larin’le daha da güçlendiklerinin altını çizdi, “Hem içeride hem dışarıda ‘İnanın çocuklar’ besteleriyle Beşiktaş şampiyonluk potasına girmiştir. Kenetlenerek bu şampiyonluğu alacağız” dedi.
Başkan Fikret Orman, Vagner Love ve Cyle Larin’i kadrolarına katarak daha da güçlendiklerini söyledi. Transferi kapattıklarını belirten Orman, “Vida ile başladık, Vagner ve Larin ile kapatıyoruz. Şampiyonluğa giden yolda hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Beşiktaş Başkanı sözlerine şöyle devam etti:
-Cyle Larin’i uzun süredir izliyorduk. Sezon başında almak istedik ama kulübünün talepleri çok fazlaydı ve bu yüzden devre arasına bıraktık. Çok mutlu olduğumuz, güvendiğimiz bir transfer. Atiba da bu transfere iki taraflı katkı sağladı. Uzun yıllar inşallah beraber olacağız.
-Bugüne kadar UEFA anlaşmaları ile geldik. Sattığımız zaman oyuncu alabiliyorduk. Bu sene sonunda anlaşma bitiyor. Larin ile alakalı bir çok şey okudum. Larin’de dava sürecine gidecektik. O riski almıştık. Talepler çok uçuktu. Bizim seviyemize gelince transfer gerçekleşti.
- Vagner’in kariyeri belli. Londra’ya turlar yaptık ama transferde ilgiyi bazen başka tarafa çekmek iyi oluyor! Pazarlıklar zorlu geçti. İmzayı atmaktan dolayı mutluyum. Mutlu günler yaşayacağımıza eminim. Beşiktaş taraftarı da onunla beraber ‘love’ oldular.
-Love geçen senenin gol kralı. Alanyaspor’un en önemli oyuncusunu alıp, küme düşme potasına sokmak istemedik. Çok da ısrarcı durmadık. Oyuncu bize gelmek istedi, Alanyaspor tarafı bizi aradı ve görüşmeler başladı. Bizim açımızdan uygun olan şekilde de transferi kapadık. Ödeme planları da bize uygun oldu.
-Bu sene bizim için çok önemli. Üç sene üst üste şampiyon olacağımıza çok inanıyorum. Kupa maçına gelen taraftara çok teşekkür ediyorum. Fakat yeterli değil. Hem içeride hem dışarıda ‘İnanın çocuklar’ besteleri ile Beşiktaş şampiyonluk potasına girmiştir. Hep birlikte kenetlenerek bu şampiyonluğu alacağız.
‘Seçilince konuşurum’
Kulüpler Birliği Vakfı’nda yeni başkanI bugün seçilecek. Vakfın Maslak’taki merkezinde yapılacak toplantı 12.00’de başlayacak. Dursun Özbek’in ayrılışının ardından birçok kulüp, Fikret Orman’a destek vereceğini açıklamıştı.
Orman, 13-14 kulübün kendisine destek verdiğini belirterek, “Kulüpler Birliği Başkanı olmadan yorum yapmak doğru olmaz. 13-14 tane kulübün başkanı beni aradı ve desteklediğini söyledi. Açıkcası çok memnun oldum. Camiam ve şahsım adına onlara teşekkür ediyorum. Yarın (bugün) Kulüpler Birliği seçimi var. Sonuç çıktıktan sonra bir açıklama yaparım” dedi.
‘Atiba’nın peşindeyim’
Cyle Larin, Beşiktaş’a transferinde vatandaşı ve Kanada Milli Takımı’ndan arkadaşı Atiba Hutchinson’un pay sahibi olduğunu söyledi. Atiba’nın büyük bir profesyonel olduğuna vurgu yapan Larin, “Atiba çok iyi tanıdığım ve birlikte oynadığım bir futbolcu. Beşiktaş’taki maçlarını takip ediyordum. Şimdi benim yapmam gereken onun attığı adımları takip etmek ve onu izlemek” dedi.
‘Negredo banko’
Forvet hattında yaşanacak rekabeti değerlendiren Vagner Love, Alvaro Negredo’nun ilk sırada olduğunu ifade etti. Başarılı futbolcu, “Ben buraya şampiyon olmak için geldim. Alanya’da şampiyonluğun imkansız olduğunu biliyordum. Bugün için takımın banko forveti Negredo. Ona saygı duymamız lazım. Ben de çalışıp, kendi yerimi bulacağım. Aramızdaki forma rekabeti sağlıklı ve Beşiktaş’ın iyiliği için olacak” yorumunu yaptı.
‘Her zaman özel çalışma yaparım’
Vagner Love formunu korumak için özel çalışmalar yaptığını açıkladı. Brezilyalı yıldız, “Özel bir çalıştırıcım var. Onunla beraber çalışıyorum. Fizik olarak her zaman üst seviyedeyim. Ancak bu şekilde iyi maçlar çıkarabilirsiniz. Brezilya’dan iki tane fizyoterapsitim var ve benimle özel olarak ilgileniyorlar. Bu özel çalışmaları devam ettireceğim” dedi. ‘Love Story’ filmi müziğinin tanıtım videosunda kullanılmasını da yorumlayan Vagner Love, “Çok güzel bir video ama müziği çaldırmak için gol atmam lazım” diye konuştu.
‘Aşk’ adamı!
Başkan Orman törenin sonunda Love ve Larin’i yanına alarak poz verdi. Orman daha sonra Love’ın eşini de podyuma davet etti. Yıldız golcü, gençlik aşkı olan eşini birkaç kez öperek sevgisini gösterdi.