Futbol Oumar Niasse kimdir?

Oumar Niasse kimdir?

25.06.2015 - 12:04 | Son Güncellenme:

El Hadji Baye Oumar Niasse, 19 Nisan 1990 tarihinde Senegal'in Dakar kentinde dünyaya gelmiştir. Santrafor mevkinde forma giyen Senegalli futbolcu, şuanda Lokomotif Moskova forması giymektedir.

Oumar Niasse kimdir

Oumar Niasse, Senegal’de 5 erkek 2 kız kardeşten oluşan müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Burada tıpkı Demba Ba, Diomansy Kamara, Mamadou Niang, Issiar Dia ve Ibrahima Sonko gibi mahalle arasında futbola başlayan Niasse, bozuk sahalarda zor şartlarda top kontrolü hızı ve tekniği ile ülkenin futbol takımlarının dikkatini çekti. Futbola ise Amatör olarak zamanında Pape Diakhaté'yi yetiştirmiş Ouakam F.C.’de başladı. 2008 yılına kadar amatör olarak forma giyen Oumar Niasse, 2008 yılının kış döneminde ise profesyonel kariyerine bu takımda başladı. Bu takımla 2. yılında ise Lig şampiyonluğu yaşayan Niasse, takımıyla 21 gol attı ve ligin en iyi ikinci oyuncusu seçildi. Oumar Niasse 2011 yılına kadar bu takımda oynarken yaşadığı şampiyonluğun ardından takımdan ayrıldı ve Norveç Ligi ekiplerinden Brann'a kiralandı. 2013 yılının başında ise takıma tekrar geri geldi. Yarım sezonda ise 13 gol attı. Yarım sezon burada forma giyen Niasse, 2013-14 transfer dönemi öncesinde Ligue 1 ekiplerinden AS Saint-Étienne tarafından denenmeye alındı. Bu takımdan önerilen ücreti beğenmeyen Niasse daha sonra ise vatandaşı Ibrahima Sonko'nun önerisiyle Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor tarafından idmanlara çağırıldı. Daha sonra ise bonservisiyle Akhisar Belediyespor'a transfer oldu.

Haberin Devamı

US Ouakam ve Senegal Olimpik Milli takımıyla gösterdiği başarılı performans ile bir çok takımın dikkatini çeken Baye Oumar Niasse, Şubat 2012'de Tippeligaen ekiplerinden SK Brann tarafından denenmeye alındı. Bu takımın yaptığı iki hazırlık maçında forma giyen Niasse, patlayıcı hızı ve tekniğiyle takımda dikkat çekti.

Takımın başındaki Rune Skarsfjord ise oyuncunun tam aradıkları oyuncu olduğunu ve çok hızlı ve teknik olduğunu ifade etti. 20 Şubat 2012 tarihine kadar takım tarafından denenen Niasse, Norveç'in SK Brann takımında 3 maçta oynadı ve beğeni topladı. Brann ile daha sonra 6 aylık kiralık sözleşme imzalayan Niasse'nin sözleşmesine ayrıca 2,5 yıllık satın alma opsiyonu da eklendi. Bu takımla ilk maçına Sandnes Ulf karşısında 90.dakikada çıkan Niasse, ligde sadece 3 maça çıkabildi

Haberin Devamı

Bunun ardından tekrar kulübü Oukam'a dönen Niasse, 2012-13 sezonunda Akhisar Belediyespor'u sırtlayan Theofanis Gekas'ın takımdan ayrılmasıyla Akhisar Belediyespor takımı tarafından denenmeye çağırıldı. O dönem Fransa ekiplerinden Brest takımından da teklif alan Niasse, Akhisar Belediyespor'un yaz kampına katıldı ve deneme sürecine alındı. Antrenmanlardaki performansıyla Hamza Hamzaoğlu'nun beğenisini kazanan Niasse, 20 Ağustos'ta boşa çıkacak olmasına rağmen zor durumda olan kulübüne 80 bin euro ödenmesini istedi ve kulübüne de para kazandırdı. Akhisar Belediyespor'la 15 Ağustos 2013 tarihinde 350 bin Euro'luk garanti ücret ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Oumar Niasse, 2013-14 sezonunda ilk resmi maçına ligin ilk haftasında Elazığspor karşısında çıktı ve 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmada, 53. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü atarken, 90. dakikada ise 2.golün asistini yapan isimdi. Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta 62. dakikada takımının 2.golünü atan Niasse, 88.dakikada ise Kenan Özer'in golünün asistini yaptı. Daha sonra Gaziantepspor karşılaşmasında da 1 gol atıp 1 asist yapan Niasse, 6 Ekim 2013'te ise Galatasaray SK karşılaşmasında ilk 11'de başladı ve 34. dakikada Güray Vural'ın ortasını gole çevirdi ve sevincini Hamza Hamzaoğlu'nun dizlerine çökerek yaşadı. 57. dakikada Bilal Kısa'nın asistini gole çeviren Niasse, takımının 2-1 kazanmasında pay sahibi oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig'de ilk 17 haftada ağları 8 kez sarsan Niasse, 5 kezde asist yapmış ve devre arasında Trabzonspor ve Beşiktaş JK gibi kulüplerin gündemine gelmiştir. Ancak Akhisar Belediyespor'un 5 milyon Euro bedel istemesi üzerine kulübünde kalmış ve 2014 yılında ilk resmi maçına Eskişehirspor karşısında Türkiye Kupası'nda çıkarken, 2 de gol atmıştır.

Çıktığı 40 maçta attığı 15 gol ve yaptığı 7 asist ile Akhisar Belediyespor’un başarısında büyük payı olan Niasse, başta Türkiye olmak üzere bir çok Avrupa kulübünün gözdesi haline geldi.

2014-2015 sezonu başında 4.8 milyon Euro karşılığında Rusya ekibi Lokomotif Moskova'ya transfer oldu.

Moskova'da inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Oumar Niasse, burada çıktığı 19 resmi maçta takımına 6 gol 4 asistlik katkı verdi.