Skorer Özgür ruh!

Özgür ruh!

15.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı ekip, maça etkili başladı, ancak Fuller’ın şok golü ile şaşkınlığa uğradı. Kartal ikinci 45'te kontrolü eline aldı, Fernandes'in penaltısı ve Upson'ın kırmızısıyla rahatladı. Mustafa Pektemek ve Edu da ağları sarstı, Avrupa Ligi'nde grup liderliği temsilcimizde kaldı

Özgür ruh

Stoke City maçından önce İstanbul B.B. gibi bir takımla oynaması aslında Beşiktaş için ayrı şanstı. İngiliz ekibi, Premier Lig’in İstanbul B.B.’si gibi bir takım. Ada’nın büyüklerine kafa tutabilen ufak şehrin temsilcisi olan Stoke City uzun taçlar ve paslarla rakip kaleye kısa yoldan gitmeye çalışan bir ekip. İlk yarıda 16. dakikada Jerome ile gelmek istediler, ama aradıklarını 29. dakikada Fuller’in ayağından gelen aşırtma golle buldular. 31. dakikada Beşiktaş ceza sahası önünde havalanan topun direkten dönüp Fuller’in kafasıyla dışarı çıkması ise maçın en gülünecek tarafı oldu.
Beşiktaş kalesinde gördüğü pozisyonlarda ceza sahası önündeki hem bireysel hem de takım halindeki hataları görmezden gelinmeyecek gibi değildi. Maçın daha ilk dakikalarında oyunda üstünlüğünü kuran siyah-beyazlı ekipte 11’de Ernst, 13’te Veli ve 21’de Almeida’nın şut denemelerini Begovic başarıyla uzaklaştırdı. Tam Begovic’e maçın adamı olur derken ikinci yarıda Fernandes kendini gösterdi. 57. dakikada Upson, Almeida’yı düşürerek penaltıya sebep olurken, pası veren Fernandes, bir dakika sonraki penaltıyı gole çevirip, fay hattını kırarak İnönü’de depreme neden oldu. 64. dakikadaki gol denemesinde Begovic’i geçemeyen Fernandes bu kez 74. dakikada kullandığı kornerle istediği golü Mustafa Pektemek’e attırdı.
Beşiktaş bu dakikadan sonra 2-1 öne geçerken Kiev’den gelen kırmızı kart ve gol haberleri, hem tribünleri hem de sosyal paylaşım sitelerini yıkıp geçiriyordu. Bu kadar güzel haberlerin üzerine, 82. dakikada Edu’nun sol çaprazdan çektiği şutun kaleyi tutmasının ardından, tribünler hem Tayfur Havutçu hem de Carlos Carvalhal diye bağırıyordu.
Beşiktaş 3-1 gibi bir skorla Avrupa semalarında kanatlarını çırparken akıllara Tayfur Havutçu’nun dudaklarından dökülen o anlamlı sözler geliyor:
Özgürlük güzel şey!..

Haberin Devamı

KARTAL'DAN MÜTHİŞ GALİBİYET!


Özgür ruh

FERNANDES: EN İYİ BİZİZ
Beşiktaş'ın yıldız futbolcularından Manuel Fernandes, grupta
4 takım arasında en iyi takım olduklarını ve lider olarak bir üst
tura çıktıklarını belirtti. Portekizli futbolcu, "İlk yarıda belki ciddi hatalar yaptık. 3 gündür maç yaptığımız için biraz yorgunduk,
ama galip gelmeyi bildik. Önümüzdeki maça yine en iyi
şekilde hazır olacağız" diye konuştu.


Özgür ruh