Basketbol Panathinaikos'un çekilmesinin perde arkası ortaya çıktı!

Panathinaikos'un çekilmesinin perde arkası ortaya çıktı!

13.04.2018 - 07:28 | Son Güncellenme:

Euroleague'in A lisansı sahibi kulüplerle yaptığı toplantıya katılan Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos, cezası kaldırılmayınca kapıyı vurup çıktı. Ardından takımı Euroleague’den çekeceğini açıkladı.

Panathinaikosun çekilmesinin perde arkası ortaya çıktı

Euroleague’in Madrid’de A Lisansa sahip, ortaklarıyla düzenlediği yönetim toplantısına Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Toplantı sırasında söz alan Giannakopoulos, takımın maçlarını izlemek istediğini belirterek, “Daha önceki cezalarıma itiraz etmeyeceğim. Para cezalarını kabul ediyorum. Ama maça girememe cezamı kaldırın” talebinde bulundu.

Ancak Euroleague yönetimi ve aralarında Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in de bulunduğu diğer 10 kulüp yetkilisi, “Kurallar neyse o uygulanmalı. Kimseye ayrıcalık tanınmamalı” yanıtını aldı. Giannakopoulos bu kez de, kurulduğu günden bu yana Euroleague CEO’su olan Jordi Bertomeu’nun değiştirilmesini istedi.

Diğer kulüp yetkilileri bu talebe de ‘hayır’ dedi, Bertomeu’nun devam etmesi yönünde görüş bildirdi. İki talebi de yerine getirilmeyen Giannakopoulos, ‘Ben gidiyorum’ deyip toplantıyı terk etti. Fenerbahçe Doğuş, Obradoviç ve Fenerbahçe taraftaları hakkında sosyal medya hesaplarından uygunsuz paylaşımlar yaptığı için ceza alan Giannakopoulos, toplantı sonrası instagram hesabından, Bertomeu’nun fotoğrafını kullanıp, “Mafya Euroleague” paylaşımında bulundu ve artık FIBA organizasyonlarına katılacaklarını, Euroleague’den çekileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

(Fanatik)