Beşiktaş Paramparça

Paramparça

20.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın 112. yıl kutlamalarına Club Brugge yenilgisi gölge düşürdü, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final hayalleri Olimpiyat Stadı'na gömüldü.

Paramparça

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip 2-1’in rövanşına temkinli başladı, kontrolü elinden bırakmadı. İlk yarı pozisyon bulmakta sıkıntı çeken Beşiktaş ikinci devreye muhteşem bir başlangıç yaptı, Motta’nın müthiş füzesiyle tura göz kırptı. Ancak kaleci Tolga ve savunmanın ortak hatasını affetmeyen Sutter eşitliği sağladı. Ardından Mbombo iki golle gecemizi tamamen kararttı.

Liverpool karşısında, Beşiktaş ne yaptıysa, Brugge de onu yaptı. Her iki maçta da daha kontrollü olan, gereksiz paniğe girmeyen Brugge, hem Belçika’da, hem de Türkiye’de tura en yakın takım oldu. Beşiktaş kağıt üzerinde sürekli favori gösterildi ama, unutulan bir şey vardı... O da motivasyon eksikliğiydi. Beşiktaş, rakibini küçümseyerek her iki maçta Brugge’ün ekmeğine yağ sürdü. Daha 5. dakikada De Sutter’e ciddi bir pozisyon veren siyah - beyazlılar, tur umudunu ilk dakikalarda yitirebilirdi.

Haberin Devamı

Fişi çekebilirdi

Beşiktaş’ın umut bağladığı, Brugge’nin ise en çok korktuğu isim olan Gökhan Töre, 12’de çektiği şutla, Belçika’daki filmin tekrarını sağlamaya çalıştı ama Ryan şutu uzaklaştırarak Beşiktaş adına önemli bir kırılma anını engelledi. Aslında Slaven Bilic’in dediği gibi Brugge fişi daha erken çekebilirdi.

25. dakikada De Sutter’in, kafa şutu yandan auta gitmese belki de Beşiktaş için tur şansı çok daha erken bitebilirdi. Maalesef Beşiktaş, Brugge’ün oyun planlarını ne ilk yarıda ne de ikinci yarıda bozabildi.

Çift forvet seçeneğinden, en büyük gol umudu Demba Ba’nın formsuzluğuna kadar bir çok neden vardı bu yenilgide. Eskilerin deyimiyle denizleri aşan Beşiktaş, adeta derede boğuluyordu.

Şok üstüne şok

48. dakikada Motta’nın attığı o güzelim gole üzülüyor insan. Bu gol Beşiktaş adına turu getiren bir gol olduğuna herkes kesin gözle bakıyordu.

58’de Opare’nin getirdiği topu Mustafa auta atmak yerine kaleyi tuttursa, Beşiktaş bugün adını tarihe yazdırmıştı. 61’de, De Sutter’in attığı golle skor 1-1’e geldiğinde bile Beşiktaş’ın tur umutları vardı. Taa ki 80. dakikada Mbombo’nun attığı gole kadar.

2-1’den sonra kalan dakikaları vakit dolsun diye oynayan Beşiktaş, Mbombo’nun 89’daki ikinci golüne de engel olamayınca sahadan hem 3-1 mağlup, hem de uzatmalarda Olcay’ın kırmızı görmesi nedeniyle bir kişi eksik ayrıldı.