Skorer Pedallar ısınıyor!

Pedallar ısınıyor!

29.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

22-29 Nisan tarihlerinde koşulacak 48.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun medyayı bilgilendirme toplantısı Antalya’da yapıldı.

Pedallar ısınıyor

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 22-29 Nisan tarihlerinde Alanya-İstanbul arasında yapılacak.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya’da düzenlenen basın toplantısında, 8 etapta yapılacak turda bazı güzergahlarda değişiklikler yaptıklarını anlattı. Turun bu yıl Alanya’dan başlayarak İstanbul’da sona ereceğine değinen Müftüoğlu, ”Bunun ana sebeplerinden bir tanesi, bu yıl İstanbul’un Avrupa spor başkenti olması” dedi.
Turun yarım asrı tamamlamasına iki yıl kaldığını hatırlatan Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de 50’nci yılın en iyi şekilde kutlanması ve organize edilmesi için kendilerine talimat verdiğini belirterek, “Turun bir üst kategoriye yükselmesiyle ilgili çalışmayı da başlattık. Dünyada proturların yerleri, zamanları hepsi belli. Bunların arasından birisi çıkacak ki biz gireceğiz. Bununla ilgili lobi çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.
48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bu yıl 25 takım ve yaklaşık 200 sporcu mücadele edecek. 8 etapta gerçekleştirilecek organizasyonda sporcular, toplam bin 800 kilometrede pedal çevirecek. Basın toplantısının ardından medya mensuplarının yanı sıra Başkan Emin Müftüoğlu, FIFA kokartlı hakemlerimizden Kuddusi Müftüoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu’nun da katıldığı geleneksel basın yarışması yapıldı.

Yazarlar