Skorer Pirlo: Penaltım baskı yarattı

Pirlo: Penaltım baskı yarattı

26.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’yi seri penaltı atışları sonucunda eledikleri çeyrek final maçı sonrasında Andrea Pirlo, kullandığı Panenka penaltısının İngiliz oyuncuların sinirini bozduğunu söyledi.

Pirlo: Penaltım baskı yarattı

Pirlo “kalecinin tuhaf hareketler yaptığını görünce bir saniye düşündüm ve o şekilde vurdum. Benim için kolay bir penaltı oldu. Ve bu penaltı İngilizler üzerinde baskı yarattı. Ashley Young belki de bu yüzden kaçırdı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alonso: Kim ne derse desin

İspanya Milli Takımı’nın başarılı orta saha oyuncusu Xabi Alonso kendilerine konulan ‘sıkıcı’ yakıştırmasına rağmen oyun sistemlerini bozmayacaklarını belirtti. Xabi, “bize sıkıcı diyenlerin kendi düşüncüleri ve onları bağlar. İnsanlar ne derse desin oyunumuzu değiştirmeyeceğiz. Şundan eminim ki taraftarımız bizim oyunumuzdan son derece memnundur” dedi.

İtalyanlar’a saldırı

Maçtan sonra İngiltere’nin Bedford kentinde 150 kadar bir İngiliz topluluk İtalyanlara saldırdı. Karşılaşma sonrasında kentin sokaklarında kutlamaya çıkan İtalyan turist ve İtalyan kökenli yerliler saldırıya maruz kaldı. Polis geniş bir güvenlik kordonu oluştururken gözaltıların yaşandığı belirtildi.

Haberin Devamı


Favori Almanya

İngiltere’yi çeyrek finalde penaltılarla devirip yarı finalde Almanya’yla eşleşen İtalya Milli Takımı’nın teknik direktörü Prandelli, Panzerler’in favori olduğunu fakat eleyebileceklerini söyledi. Prandelli “kuşkusuz bu maçın favorisi Almanya. Ama maça iyi hazırlanırsak yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Sahaya canlı çıkmalıyız çünkü kıyasıya bir mücadele olacak” diye konuştu.

Yazarlar