Basketbol Play-off faturası: Otobüs cezası

Play-off faturası: Otobüs cezası

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Panathinaikos’da Fenerbahçe’ye karşı Euroleague çeyrek finalindeki hüsran başkan Dimitris Giannakopoulos’u çıldırttı. Yunan başkan, takımının Atina’ya dönüş biletlerini iptal etti, otobüs cezası yaptırdı.

Play-off faturası: Otobüs cezası


THY Euroleague’de Fenerbahçe’ye seriyi 3-0 kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Panathinaikos’da gerginlik arttı. Özellikle Atina’da oynanan 2 maçı da kaybeden Pana’da başkan Dimitris Giannakopoulos çileden çıktı.

İstanbul’daki mağlubiyet sonrası takımına öfkelenen başkan Giannakopoulos, takımının Atina’ya otobüsle döneceğini belirtti ve bütün uçak biletlerini iptal ettirdi.

Bu yaşanan ceza durumu takım içerisinde tepkiler doğurdu. Panathinaikos’da bazı oyuncular kendi uçak biletlerini alacaklarını vurguladı. Mike James, Chris Singleton, Rivers, Kenny Gabriel ve James Feldeine kendi ceplerinden ödeyerek uçak biletlerini aldı. Yunan oyuncular ve James Gist otobüsle dönerken Demetris Nichols da ABD’ye uçtu.

Bin 100 kilometrelik ve 12 saatlik yol Panathinaikos tarafından otobüsle gidildi. Dün öğle saatlerinde İstanbul’dan yola çıkan basketbol takımı duruma tepki gösterdi.

Yunan basını kızdı

Yunan basınında da yoğun eleştiriler yapıldı. Özellikle Başkan Giannakopoulos’un hem seri boyunca yaptığı sert çıkışlar hem de otobüs cezasının kulübün geleceğini olumsuz etkileyeceği bildirildi.

Bir Obradovic klasiği

Fenerbahçe’de 2013 yılından bu yana görev alan Zeljko Obradovic, Euroleague’de tarih yazmaya devam ediyor. Sırp antrenör, hem Fenerbahçe kariyeri hem de kendi kariyerinde büyük bir başarı elde etti.

Üst üste 3. sezonda ve 3-0’lık serilerle Final Four bileti alan Obradovic, tarihte bu başarıyı yakalayan ilk coach oldu. Öte yandan, Obradovic, 1991’den bu yana yer aldığı 18 Euroleague play-off serisinin 17 tanesinde tur atlayan taraf olup, rekor kırdı.

Kalinic’ten mesaj

Panathinaikos eşleşmesinde yıldızlaşan Nikola Kalinic, çok özel bir sezon geçirdiklerini ifade etti. Sosyal medya hesaplarından bir mesaj paylaşan Kalinic, en iyi işi yapmak istediklerini belirtip, “Bu sezon inişler ve çıkışlar yaşadık. Ama en önemlisi, hep birlikte hareket ettik. Play-off serisinde harika iş çıkarttık. Şimdi de gelecek maçlara odaklanmalıyız” dedi.