Galatasaray PSG çözümü Fernando’da buldu

PSG çözümü Fernando’da buldu

11.01.2019 - 12:02 | Son Güncellenme:

Paris Saint Germain Galatasaraylı Fernando için girişimlere başladı, futbolcuya teklif iletilirken, transfere hız verildi.

PSG çözümü Fernando’da buldu

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fransız devi Paris Saint Germain’in Galatasaraylı Fernando’yu istediği öne sürüldü. Brezilya basını, ön libero bölgesi için takviye yapacak olan PSG’nin futbolcuya talip olduğunu ve teklifte bulunduğunu yazdı.

2.5 yıllık sözleşme önerdiler

Galatasaray’ın deneyimli ismi bırakmak için 6 milyon euro talep ettiği belirtilirken, Paris Saint Germain’in oyuncuya da 2.5 yıllık kontrat önerdiği ifade edildi.

Sportif direktör eski takım arkadaşı

Fransız ekibinin kurmaylarının futbolcuyla bizzat irtibata geçtiği bilgisi de verildi. Fernando ile temasa geçen ismin Paris Saint Germain sportif direktörü Antero Henrique olduğu iletildi. Bu ikilinin daha önce Porto’da bir süre birlikte çalıştığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Yerli statüsünde oynama avantajı var

Sarı-kırmızılıların Brezilyalı futbolcusunun Portekiz pasaportu olduğunun da altı çizildi. Bu yüzden Paris Saint Germain’de yerli statüsünde oynayabileceği, yabancı kontenjanını işgal etmeyeceği ve bunun Fransız kulübü için bir avanatj olduğu vurgusu yapıldı.

Kupadan elenme süreci hızlandırdı

Paris Saint Germain’in önceki gün Guingamp’a yenilerek Fransa Kupası’na veda ettiği maçın transfer sürecini hızlandırdığı bildirildi. Bu maçta defansif orta saha anlamında sorunların yaşanmasının ardından, Fernando transferine hız verildiği belirtildi.

Fernando’nun alternatifi çok pahalı

Fernando transferinde istedğini alamaması durumunda PSG’nin rotasını İtalya’ya kaydırcağı ve Napoli forması giyen Allan için girişimlere başlayacağı kaydedildi. Ancak Tite’nin son Brezilya Milli Takımı kadrosunda yer alan isim için Galatasaraylı futbolcuya göre daha büyük meblağların gözden çıkarılmasının gerektiğinin altı çizildi.