Dünyadan Futbol Ribery Ballon d'Or için kendine güveniyor!

Ribery Ballon d'Or için kendine güveniyor!

25.11.2013 - 18:13 | Son Güncellenme:

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in Fransız kanat oyuncusu Frank Ribery, FIFA tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü alacağı konusunda kendine güvendiğini söyledi.

Ribery Ballon dOr için kendine güveniyor

Geçen sezon Bayern Münih'in, UEFA Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Almanya Kupası'nı kazanmasında büyük rol üstlenen 30 yaşındaki futbolcu, Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, bu yılın başından beri oynadığı maçların hiçbirinde kötü performans sergilemediğini belirterek "Tüm yıl boyunca hem kulüp hem de milli takımda iyi iş çıkardım. Geçen sezon Bayern Münih olarak tarihi bir başarıya imza attık" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

UEFA tarafından "Avrupa'da 2012-2013 sezonunun en iyi futbolcusu" seçilen Ribery, "Real Madrid'in Portekizli forveti Cristiano Ronaldo ile 2014 FIFA Dünya Kupası play-off maçlarında İsveç karşısında gösterdiği performans ve kaydettiği 4 gol sonrası Altın Top Ödülü için rekabet etmekten korkup korkmadığının" sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Korkmuyorum, hem de hiç. Kendime güveniyorum. Yapmam gereken her şeyi yaptım. Elbette Ronaldo birçok gol attı ama ben de attım. Benden fazla gol atmış olabilir ancak stillerimiz farklı. Yıl boyunca sergilediğim performansı göz önünde bulundurursanız, fark yarattığımı görürsünüz. Her maçta gol atmamış olabilirim ama savunmaları zor durumda bıraktım."

Ribery, daha önce verdiği bir demeçte, Ronaldo'nun, Altın Top'u kendisi kadar hak ettiğini söylemişti.

Haberin Devamı

Altın Top Ödülü'nün de sahibini bulacağı FIFA ödül töreni, 13 Ocak 2014'te İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek.