Diğer Rio'da futbol ambargosu

Rio'da futbol ambargosu

24.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük spor organizasyonu geride kalırken, Neymar ve Brezilya Milli Takımı farkını ortaya koydu.

Rioda futbol ambargosu

61. kez düzenlenen olimpiyatlarda futbolun ağırlığı ilk kez bu denli hissedildi. Genelde amatör branşların takip edildiği oyunlarda, sosyal medyanın gözü en çok yeşil sahalara dikkat kesildi.

Haberin Devamı

Rio 2016 Olimpiyat oyunları tarihinin en büyük reyting oranlarını yakaladı. Sosyal medya ve twitterın etkisi ciddi anlamda gözler önüne serildi.

61. kez düzenlenen yaz oyunlarında ilk defa futbol branşı bu denli fark yarattı. Genelde amatör branşların öne çıktığı organizasyonda hem ev sahibi ülkenin Brezilya olması hem de Sambacılar’ın ilk şampiyonluğu büyük önem kazandı. Özellikle Neymar gibi bir yıldızın turnuvada yer alması ibreyi futbola çevirdi.

Organizasyonun ardından toplanan twitter rakamlarında Brezilya Milli Takımı ve Neymar adı öne çıktı. Oyunlar boyunca en fazla konuşulan 3 sporcu ABD’li yüzücü Michael Phelps, Jamaikalı atlet Usain Bolt ve Brezilya’nın kaptanı Neymar oldu. Twitter’da en fazla mesajın atıldığı 3 anda ise Neymar adı parladı.

Haberin Devamı

Brezilya-Almanya futbol finalinde, Neymar’ın normal sürede attığı gol ve penaltılarda kaydettiği şampiyonluk golü ilk 2 sırayı alırken, arkasından Bolt’un 100 metre finali geldi.

Neymar’ın göz yaşlarını tutamadığı ve Brezilya’nın futbolda ilk olimpiyat şampiyonluğunu aldığı zaferin fotoğrafları da en fazla paylaşılanlar arasına girdi.

Yıldızların damgası

Sosyal medya üzerinde yapılan incelemelerde 3 sporcunun ağırlığı mesajların akışını etkiledi. Özellikle Michael Phelps’in etkisiyle yüzme branşı twitterda en fazla konuşulan spor dalı oldu.

ABD’nin yüzme milli takımı bu etkinlikte en büyük payı aldı. Yüzmenin hemen arkasından futbol geldi. Burada da ev sahibi Brezilya’nın futbola olan düşkünlüğü dikkat çekti.

Ayrıca futbolun diğer oyunlara göre 3 gün daha erken başlaması da etkendi. Neymar ve Brezilya’nın ağırlık kazandığı futbolda ABD Kadın Milli Takımı da ciddi anlamda mesaj topladı.

Son olarak bir efsaneye dönüşen Usain Bolt sayesinde hem Jamaika hem de atletizm branşı sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Video etkisi

Sosyal medyanın bir hayli aktif olduğu organizasyonda bir video da oldukça fazla beğeni topladı. Aktör Zac Efron’un, Rio Olimpiyatları’nı 4 altın ve 1 bronz madalyayla tamamlayan 19 yaşındaki ABD’li artistik cimnastikçi Simone Biles’ı öptüğü video dikkat çekti. Bu video sporcuların yaptığı paylaşımlar arasında en fazla alıntılanan tweet oldu.

Haberin Devamı

187 milyon mesaj

Rio’daki oyunlar boyunca twitterda etkileşim oranı çok daha hızlı arttı. Sosyal medyada atılan mesajlar adeta rekor kırdı. 2014 Dünya Kupası’nı da geride bırakan bu rakamlar dikkat çekti. Olimpiyat süresince tüm dünyada toplamda 187 milyon tweet atıldı. Bu da 75 milyarlık bir etkileşim yarattı.