Beşiktaş Riva’da kritik gün

Riva’da kritik gün

02.07.2019 - 01:19 | Son Güncellenme:

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu ve BeIN Sports bugün Riva’da gerçekleşecek kritik toplantıda bir araya gelecek. Başkan Fikret Orman, yayıncı kuruluşla karşılıklı anlayış çerçevesinde anlaşma zemini arayacaklarını ifade etti.

Riva’da kritik gün

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’nın olağan toplantısı dün İstanbul’da gerçekleşti. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, yayıncı kuruluş BeIN Sports ile bugün Riva’da bir araya geleceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Toplantının ardından gündemdeki konuları değerlendiren Orman, “Yarın (bugün) Futbol Federasyonu’nda BeIN Sports’la federasyon ve Kulüpler Birliği’nin katılacağı önemli bir toplantı olacak. Onu istişare ettik. Kulüpler Birliği yetkilileri, ben, Adil Bey, Ali Bey, Ahmet başkan ve Mehmet Sepil başkanla birlikte o toplantıya katılacağız” diye konuştu.

Kulüplerin giderlerinin büyük oranda dövizle olduğunun altını çizen Fikret Orman, “Ortada yapılmış bir ihale var. İhalenin şartları, teminatları, süreleri belirlenmiş vaziyette. Kabul edilmesi gereken bir gerçek var, bizim giderlerimizin büyük çoğunluğu döviz kurunda. Gelirler ise yayın ihalesinin yarısı döviz, yarısı lira ama 3 sene evvel stadımızı açtığımızdaki stat gelirlerimiz dolar bazında çok geri düşmüş durumda. Yayıncı kuruluşun yöneticileri bizim dostlarımız, haklı oldukları noktalar var. Bunu sadece ücret olarak görmemek lazım. Hep beraber oturacağız karşılıklı menfaatlerimizi koruyacak şekilde karar vermek için konuşacağız. Bunlar ticaretin içindeki olaylar” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Orman, yayıncı kuruluşla ilgili B planları olup olmadığı yönündeki soruya ise “Biz aynı gemide yola çıktık. O gemiyle öbür limana gideceğiz. O liman da 2022’de. O geminin içinde biz yola çıktık. Denizin ortasındayken başka gemiye bakmak bizim açımızdan da onlar açısından da doğru değil. Biz o gözle bakıyoruz, BeIN Sports’un da o gözle baktığına inanıyorum” cevabını verdi.

Talimat yorumu
Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan kulüp lisans talimatı ile ilgili görüşlerini de paylaştı. Orman, “Lisans talimatı 1 sene evvel göreve geldiğimizde ilk yaptığımız hareketti. Kulüp temsilcilerinden oluşturduğumuz heyetle kulüp lisans talimatnamesini biz yazdık, bütün kulüplere de gönderdik. UEFA da yeni kulüp lisanslamasını, Finansal Fair Play’in Türkiye’deki uyarlamasının katı şekilde yapılmasını bekliyordu. Biz de yaklaşık 1,5 sene çalıştık. Federasyon kendi içinde toplandı ve lisans talimatını açıkladı. Bütün kulüpler aynı fikirde olmayabilir ama kulüplerin endişelerini de federasyona gönderdik, federasyon da ona göre bir karar verdi ve talimatı yayınladı” ifadelerini kullandı.

Yazarlar