Şampiyonlar Ligi Rosetti: Maçtaki kararları teknolojinin değil, hakemlerin almasını istiyoruz

Rosetti: Maçtaki kararları teknolojinin değil, hakemlerin almasını istiyoruz

16.09.2019 - 11:53 | Son Güncellenme:

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, VAR sistemi ile ilgili İngiltere'de önemli açıklamalarda bulundu.

Rosetti: Maçtaki kararları teknolojinin değil, hakemlerin almasını istiyoruz

Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

UEFA'nın en kıdemli hakem hocası olan Rosetti, kararları teknolojinin değil, hakemlerin aldığını görmek istediğini belitti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de kullanılmaya başlanılacak VAR ile ilgili Rosetti, kararların başka bir yerdeki veya şehirdeki kişiler yerine maçın hakemi tarafından alınması gerektiğini belirtti.

'Sahada olanlardan hakem sorumlu olmalı'

İtalyan hakem hocası açıklamasında şunları söyledi; 'Hakemlerin karar alma sürecinin merkezinde yer alması gerektiğini düşünüyoruz, VAR'ın değil.'

'27 yıl hakemlik yaptım. Sahada ne oluyorsa hepsinden ben sorumlu olmak isterim. Her şeyi kendi gözlerimle görüp, buna göre maçı yönetmeyi isterim. Alınan kararların merkezinde yer almak isterim. Maçtaki kararları hakemin aldığını görmek isterim.'

Haberin Devamı

'Karar başka şehirde değil, sahada alınmalı'

'VAR ile karar alma süresinin uzunluğunu azaltmamız gerektiği doğru fakat önceliğimiz doğru karar alınması. Başka bir yerdeki veya şehirdeki bir adamın yerine pozisyonu maçın hakemlerinin izlemesini ve değerlendirmesini tercih ederim.' sözlerini kullandı.

Bu doğrultuda önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki hakemlerin saha kenarındaki monitörleri kullanarak, penaltı ve kırmızı kart gibi pozisyonları kendileri izleyip karar vereceği belirtildi.

Yazarlar