Dünyadan Futbol Rusya Premier Lig'de zirve karıştı!

Rusya Premier Lig'de zirve karıştı!

02.12.2013 - 10:35 | Son Güncellenme:

Rusya Premier Ligi'nde zirve yarışındaki takımların puan cetvelinde her hafta yer değiştirmesi ve liderlik yarışında birçok takımın zirveyi zorlaması heyecanı artırdı.

Rusya Premier Ligde zirve karıştı

Ligin zirvesinde yer alan ilk 7 takım bir birine puan olarak çok yakın dururken uzun süredir lider Zenit'i bir puan geriden takip eden Lokomotiv Moskova nihayet beklediği şansı Zenit'in, Terek deplasmanında 2 puan bırakması ile yakaladı.

Haberin Devamı

ZENİT'DEN, LOKOMOTİV'E LİDERLİK İKRAMI

Rusya Premier Ligi'nin lideri Zenit St. Petersburg, 18.hafta karşılaşmasında konuk olduğu Terek Grozny ile 1-1 berabere kalarak puan kayıplarına devam ederken, bir puan gerisindeki Lokomotiv Moskova'ya adeta liderlik koltuğunu devretmek için büyük bir şans ikramında bulundu.

Grozny'deki Ahmet Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken ev sahibi Terek, 51.dakikada İgor Lebedenko ile 1-0 öne geçti ancak Zenit'in Belçikalısı Axel Witsel 78'de bu gole cevap verdi ve maç bu skorla sona erdi.

Birer puanın paylaşıldığı karşılaşma sonunda Zenit St. Petersburg, puanını 37'ye yükseltip maç fazlası ile liderliğini sürdürürken, Terek ise puanını 10'a yükseltip yine maç fazlası ile son sıradaki Anji Mahaçkale'nin bir basamak üstünde yer aldı.

Geçen hafta evinde Rostov'a 3 puan bırakan Zenit, bu hafta da ligin dibine demir atan Terek karşısında 2 puan bırakarak zirve takibindeki takımlara büyük bir şans tanıdı. Şayet Rusya Preamier Ligi 18.hafta kapanış karşılaşmasında bugün Kuban Krasnodar'a konuk olacak olan Lokomotiv Moskova, karşılaşmadan galip ayrılırsa 36 olan puanını 39'a yükseltip uzun süredir liderlik koltuğunda oturan Zenit'den liderliği devralmış olacak.

Haberin Devamı

SPARTAK GOL OLUP YAĞDI

Geçtiğimiz hafta Moskova derbisinde CSKA Moskova'ya 1-0 mağlup olarak zirve yarışında büyük bir şans kaçıran Spartak Moskova, Volga Nyzhnyi takmını 6-1 yenerek moral buldu.

Karşılaşmanın henüz 3.dakikasında takımını 1-0 öne geçiren José Manuel Jurado 33'de de durumu 2-0 yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısına eklenen bir dakikalık sürede Lucas Barrios Spartak adına 3.golü Nyzhnyi filelerine bırakırken takımını da soyunma odasına büyük bir rahatlıkla girmesini sağladı. Karşılaşmanın ikinci yarısına da golle başlayan Spartak Moskova'da bu defa sahneye İstanbul doğumlu Ermenistanlı oyuncu Aras Özbilis çıktı ve 50.dakikada durumu 4-0 yaptı. 74.dakikada Matija Dvornekovic farkı üçe indiren golü atıysa da bu gole cevap yine Aras Özbilis'den geldi ve 77'de fark tekrar dörde çıktı.

Karşılaşmanın 84.dakikasında ise gününde olmayan Volga Nyzhnyi takımına bir şansızlıkta Denis Kolodin kendi kalesine attığı golle yaşattı ve karşılaşma Spartak Moskova'nın 6-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuç ile puanını 36'ya yükselten Spartak Moskova, Zenit'in puan kaybettiği haftada adeta altın değerinde 3 puan almış oldu. Volga Nyzhnyi ise 18 puanda kalarak 12.sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Rusya Premier Ligi puan cetvelindeki ilk 7 takımın puanı ve maç eksiği olan takımların bugün oynanacak olan karşılaşmaları şöyle:

1- Zenit Petersburg – 37
2- Lok. Moskova – 36*
3- Spartak Moskova – 36
4- CSKA Moskova – 33*
5- Dinamo Moskova – 32
6- FC Krasnodar – 30
7- Amkar – 30*

FK Rostov – CSKA Moskova*
Kuban Krasnodar – Lok. Moskova*
Rubin Kazan – Amkar*