Skorer Rüya bitti

Rüya bitti

27.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kulüp sahipleri ile oyuncular sendikasının 16 saat süren toplantısı sonunda ‘lokavt’ın sona erdirildiği açıklandı. Deron Williams başta olmak üzere ligimizde boy gösteren NBA yıldızları da artık ABD’ye dönecek

Rüya bitti

NBA’de kulüp patronları ile oyuncular arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devam eden ‘lokavt’ın dün sabaha karşı sona erdiği açıklandı. Bu karar sonrasında uzun bir kısmı iptal edilen ligin başlama tarihinin de 26 Aralık olarak düşünüldüğü belirtildi. Takımların 9 Aralık’ta kamp dönemlerinin başlayacak olması nedeniyle Avrupa’da forma giyen NBA yıldızları da ülkelerine dönmek içih hazırlıklara başladı.
Türkiye’de de 5 takım, NBA’de lokavt’ın bitmesi nedeniyle önemli güç kaybedecek. Başta Beşiktaş Milangaz olmak üzere, Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom, Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park, ‘lokavt’ bitişi nedeniyle büyük güç kaybedecek. Beşiktaş Milangaz’dan Deron Williams ve Semih Erden takımdan ayrılırken, önceki gün sözleşme imzalanan Lamar Odom da, Türkiye’ye gelemeyecek. Türk Telekom’dan Mehmet Okur, Galatasaray Medical Park’tan Zaza Pachulia ve Fenerbahçe Ülker’den Thabo Sefolosha takımlarından ayrılırken, Ersan İlyasova’nın durumu yapılacak görüşmelerden sonra netleşecek. Milli basketbolcunun Milwaukee Bucks ile kontratı bulunsa da, kendisi sezonu Efes’te bitirmek istediğini açıklamıştı. Bu nedenle Ersan-Bucks-Efes üçgenindeki görüşmeler, bu oyuncunun kaderini belirleyecek.

Haberin Devamı

Deron Williams’a özel uğurlama
Beşiktaş Milangaz’da 15 maça çıkan ve 21.8 sayı, 3 ribaunt, 6.4 asisit ortalamalarıyla taraftarların sevgilisi haline gelen Deron Williams, şovla uğurlanacak. Siyah-beyazlı ekip, gelecek hafta oynanacak Olin Edirne maçını Sinan Erdem Spor Salonu’na alacak ve süper yıldıza görkemli bir uğurlama yapacak.

Kimler gidecek?
THY EUROLEAGUE

Real Madrid: Rudy Fernandez, Serge Ibaka, Nancy: Nicolas Batum, Maccabi Tel Aviv: Jordan Farmar, Omri Casspi, Caja Laboral: Kevin Seraphin, Goran Dragiç, EA7 Milano: Danilo Gallinari, KK Zagreb: TJ Ford, Olimpija Ljubljana: Danny Green, Zalgiris Kaunas: Ty Lawson, Partizan Belgrade: Nikola Pekoviç.

AVRUPA LİGLERİ
Asvel: Tony Parker, Ronny Turiaf, Gravelines: Pape Sy, Valencia: Tiago Splitter, Virtus Roma: Tyreke Evans, Bordeaux: Boris Diaw, Buducnost: Nikola Vucevic, Alicante: Kyle Singler, Khimki: Timofey Mozgov, Austin Daye, Benetton Treviso: E’Twaun Moore, Jeff Adrien, Le Havre: Ian Mahinmi, Donetsk: Darnell Jackson, Strasbourg: Justin Harper, Armia: Sundiata Gaines, Badalona: Christian Eyenga, Hyeres Toulon: Alexis Ajinca, Ashdod: Craig Brackins, L. Kuban: Chase Budinger, Bnei Hasharon: Ekpe Udoh, Zastal: Gani Lawal.

Haberin Devamı

Rüya bitti

Ne dediler?
Engin Özerhun
(Anadolu Efes Genel Menajeri)

Ersan, Milwaukee Bucks ile olan sözleşmesini iptal etmek için görüşeceğini belirtmişti. Bu görüşmeye göre duruma bakacağız. Ayrılırsa yokluğunu hissedeceğiz. Biz aslında sezon başında NBA’den lokavt sürecinde oyuncu almaya sıcak bakmamıştık. Ancak Kerem Gönlüm’ün uzun süreli sakatlığı sebebiyle Ersan’la anlaşmıştık. THY Euroleague’deki rakiplerimiz de büyük güç kaybedecek.
Oktay Mahmuti
(GS M.Park Coachu)

Sezon başında zaten Zaza aramızda değildi. şimdi eski kurgumuza geri döneceğiz. Sertaç’ı Tofaş’a kiralık olarak vermiştik. Zaza’nın boşluğunu Sertaç’la dolduracağız. Gündemimizde transfer yok. PR açısından NBA’den oyuncuların Avrupa’ya gelip oynaması önemliydi. İzlenilirliği arttırıyordu. İstikrar açısından ise takımlarda bir belirsizlik vardı. Lokavt sonunda bitecekti...
Nedim Karakaş
(FB Ülker Şube Direktörü)

Thabo takımımızda forma giydiği süre boyunca olumlu katkı yaptı. Takımda beğenilen ve saygın bir oyuncu haline geldi. Sezon başında Sefolosha dışında NBA’den oyuncu almamayı tercih etmiştik. Lokavtın sona ermesi Fenerbahçe Ülker’in menfaatine olacağını düşünüyorum. NBA’den fazla oyuncu kadrosuna katanlar sıkıntı yaşayacaktır.
Ergin Ataman
(Beşiktaş Milangaz Coachu)

Tabii ki takımımız teknik olarak güç kaybedecek. Şimdi eksilecek bölgelerimize takviye yapacağız. Deron gibi bir oyuncuyu Avrupa’da bulmak imkansız. Fakat bu mevkilere Avrupa’dan transfer yapacağız. Lamar Odom bu durumda doğal olarak gelmeyecek. Semih de sakatlığı nedeniyle zaten oynamayacaktı. Deron ise 10-15 gün daha bizimle olacak. Deron gibi bir yıldıza Beşiktaş formasını giydirdik. Çocuklara gençlere basketbolu sevdirdik.
Timuçin Meriç
(Türk Telekom Coachu)

Mehmet burada olduğu süre boyunca takıma inanılmaz bir katkı sağladı. Biz bu durumu bilerek transferi gerçekleştirmiştik. Mehmet bu takıma güzel bir hava kattı. Ailesiyle birlikte burada güzel günler yaşadılar, Ankara’yı sevdiler. Kendisi iyi bir insan ve takımımıza motivasyon açısından çok şey kattı. Mehmet’in boşluğunu Nedim Yücel ve genç oyuncumuz Gökhan Karabıyık ile doldurmaya çalışacağız, transfer de yapabiliriz.

Yazarlar