Beşiktaş Rüzgar gibi geçti

Rüzgar gibi geçti

23.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı takıma ilk 2 yılında 2 şampiyonluk yaşatan başarılı teknik adam arkasında unutulmaz izler bıraktı. Avrupa’da ilklere imza atan Güneş; Mario Gomez, Cenk Tosun, Aboubakar, Atınç, Talisca ve Dorukhan gibi oyuncuları da vitrine çıkardı.

Rüzgar gibi geçti

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Vodafone Park’ta yarın Kasımpaşa maçıyla birlikte siyah-beyazlı kulüpteki kariyerini resmen noktalayacak. A Milli Takım ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Güneş son kez sahaya çıkıp, siyah-beyazlı taraftarlara veda edecek.

2015-16 sezonunda Beşiktaş’ta başladığı mesaisini 4 yıl sonra bitirecek olan Şenol Güneş, unutulmaz izler bıraktı. Tecrübeli teknik adam; şampiyonluklar, tarihi maçlar, galibiyet serileri ve hatıralarıyla kulüp tarihine adını yazdırdı.

İşte deneyimli çalıştırıcının Beşiktaş’a kazandırdıkları:

-Şenol Güneş 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında şampiyon oldu. İlk sezon 79 puanla, ertesi yıl 77 puanla hedefe ulaştı.

-Avrupa’da da başarıyı yakalayan Güneş’li Kartal, 2016-17 sezonunda Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynadı. Şenol Güneş, 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde 14 rekor puanla grubu lider bitirip tarihinde ilk kez kulübe son 16’yı armağan etti. Ayrıca Napoli deplasmanındaki galibiyet ilk kez bir İtalyan takımına karşı dış sahada alınan galibiyetti.

Haberin Devamı

-Vodafone Park’ta Nisan 2016’da Beşiktaş’ın ilk maçında Şenol Güneş vardı. Kartal evinde deneyimli antrenörle 45 maç kaybetmedi.

-Beşiktaş’ta Şenol Güneş döneminde golcüler parladı. 2015-16 sezonunda Mario Gomez gol krallığı tacını takarken, Cenk Tosun, başarılı olup Everton’a gitti. Vincent Aboubakar da Şenol Güneş’le yıldızını parlattı, son dönemde ise Burak Yılmaz çıkış yakaladı.

-198 maçtır Beşiktaş’ın başında olan Şenol Güneş, son yılların en istikrarlı ismi konumunda. Kasımpaşa karşısında 199. maçına çıkacak Güneş, 2. kez dalya deme şansını ise bir maçla kaçıracak. Başarılı çalıştırıcı, 116 galibiyet alırken 46 beraberlik 36 yenilgi gördü.

-Güneş dönemi gençler için de önemliydi. Atınç Nukan, Dorukhan Toköz, Güven Yalçın gibi isimler parladı. Yine Benfica’dan kiralanan Talisca performansıyla fark yarattı, her anlamda değer kazandı.

Rekorların adamı

Şenol Güneş, Beşiktaş’a farklı alanlarda ilkleri yaşattı. 2016-2017’de Napoli’yi yenerek Avrupa’da ilk kez bir İtalyan ekibini mağlup eden siyah-beyazlılar, geçen sezon Leipzig’e üstünlük kurarak ilk kez bir Alman temsilcisini yenmeyi başardı. Kartal, Almanya’daki rövanşı da kazanarak bu ülke ekiplerine dış sahada ilk kez üstünlük sağladı.
Geçen sezon Porto’yu deplasmanda yenen Beşiktaş, Portekiz ekiplerini dış sahada deviren ilk Türk takımı oldu. Kartal deplasmanda Porto ve Monaco’ya da üstünlük kurdu. Deplasmanda üçte üç yapan ilk Türk ekibi olan siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi’nde en çok galibiyete ulaşan takım unvanını da yakaladı. Şampiyonlar Ligi’nde daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe ikişer kez grubu 3 galibiyetle tamamlamıştı. Namağlup 14 puan toplayan Beşiktaş geçen sezon 4 kez kazanarak rekoru ele geçirdi.