Galatasaray SAĞLAM YAPI

SAĞLAM YAPI

20.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı ekip maça hızlı başladı, daha 2. dakikada Burak Yılmaz topu ağlara bıraktı. Ardından Drogba nefis bir plase ile farkı ikiye çıkardı. Konuk ekip Serdar ile ümitlense de Drogba bir kez daha sahne aldı. İkinci yarı rölanti bir tempoda oynayan Cim-Bom üç puanla zirvedeki avantajını korumayı başardı.

SAĞLAM YAPI

İki fotoğraf karesi... Maçın ruhunu anlatan enstantaneler aslında... Birisi maç boyunca 3 kez görüldü. Gol atılıyor, bütün futbolcular kenetleniyor ve bir arada sevinç yumağı oluşturuluyor. Diğerinde ise Melo, kritik hamlede bulunuyor ikinci yarının başında ve hareketiyle tribünleri uyandırıyor.
Galatasaray beklendiği gibi rahat kazandı. Sneijder’in riske edilmediği, sürpriz şekilde Yekta’nın oynadığı doksan dakikada savunma hataları maça damga vurdu. Yılmaz Vural’ın oyunu önde kabul eden riskli oyun anlayışına karşın Cim-Bom, savunmanın arkasına koşularla tehlikeler yarattı.. Gerçi birçok pozisyon ofsat bayrağına takılsa da, Doğu ekibinin bu formatı Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdü. Tabii Bilica da hatalarıyla günün bombasıydı.
Melo yine muhteşem oynadı. Brezilyalı profesyonellik (!) dersi veriyor. Henüz ikinci dakikada gelen gol de O’nun payı büyüktü. 30 metreden vurdu, Ivesa önlemekle kaldı. Suskun kral Burak affetmedi. 20’de Drogba sahne aldı. Bilica’nın hatasında topu kapan Hamit, Fildişili’yi kaçırdı. O da klasına yakışır vuruş yaptı. Aynı zamanda TT Arena’daki 100. goldü (1. golü Servet Çetin atmıştı). 2 dakika sonra Dany topa dokunmak ile dokunmamak arasında kararsız kaldı. Serdar çabukluğuna tekniğini de ekledi ve Muslera’yı avladı. Eboue ile kaçan fırsatın ardından, 26’da Drogba klasını sergiledi. Bilica’yla başlayan hatalar zinciri sonrası topu önünde bulan tecrübeli golcü, ceza alanı dışından ağları havalandırdı.
İkinci yarı Cim-Bom oyunun tamamen hakimi oldu, ama vitesi de düşürdü. 51’de Melo’nun kafa vuruşu ile gole yaklaştı sarı-kırmızılılar. Brezilyalı 56’da ise savunmada kritik müdahalede bulundu. 62’de Burak yapılan hareket penaltı kokuyordu. Burak, 67’da net fırsatı kullanamadı. Sonraki bölümde Aydın oyuna girdi. İki pozisyonu da O kullanamadı.

Haberin Devamı

Yüzde 100 golcü!

Galatasaray’ın Türk Telekom Arena’daki 100. resmi golü Didier Drogba’ya nasip oldu.
Sarı-kırmızılılara henüz devre arasında katılmasına rağmen klasını ve golcülüğünü konuşturan Fildişi Sahilli golcü, Elazığspor karşısında da boş durmadı. Drogba, skoru 2-0’a taşıyan golüyle de tarihe geçti ve Aslan’ın bu stattaki 100. golüne imzasını koydu. Türk Telekom Arena’da dün 54. resmi maçını oynayan Galatasaray, bundan önce oynanan 53 karşılaşmada rakip filelere 98 gol atmış ve kalesinde ise 50 gol görmüştü.
Drogba klasiği
Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Didier Drogba zor günlerde lider yönünü bir kez daha ortaya koydu. Karabük maçı öncesi takım arkadaşlarına taktik veren ve teknik kadronun yokluğunda yaptığı bu hareket büyük takdir toplayan Fildişi Sahilli futbolcu, dünkü maç öncesi de benzer bir görüntü ortaya koydu. Drogba, ısınma hareketleri sırasında arkadaşlarına bir dizi uyarıda bulundu.
Yıldız futbolcu, “Hocanın cezalı olma durumuna alıştık. Kazanmalıydık. Bunu da başardık” dedi.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: DROGBA
Telafisi olmayan haftalarda sazı eline almaya başladı. Geçen hafta 3 puanı getiren golü atan Sneijder’e pası veren Drogba dün de 2 gol atarak iyi bir performans ortaya koydu.

KIRILMA ANI: HEMEN YANIT
Elazığ’ın farkı bire indiren golünden sonra oyun farklı bir noktaya kayabilirdi. Ancak Drobga buna izin vermedi ve 26. dakikada bir gol daha atarak Aslan’ı rahatlattı.

Son mohikan!
Cim-Bom’da Avrupa devlerini peşinden koşturan golcüsü Burak imaj değişikliğine devam etti. 27 yaşındaki oyuncunun değiştirdiği saç modeli gözlerden kaçmadı. Burak’ın son hali, 2002 Dünya Kupası’ndaki saç modeli ‘Mohikan’ olarak hafızalara kazınan Ümit Davala’yı akıllara getirdi.

Ofsayttan çıkamadı
Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor maçında üç gol attı ama 11 kez ofsayt pozisyonunda kaldı. Cim-Bom böylece bu sezon en çok ofsayt pozisyonunda kaldığı maçını oynamış oldu. Aslan, geçen hafta da 7 kez ofsayt pozisyonunda kalmıştı.

Ne çektin be Elazığ!
Süper Lig’de 3. kez mücadele eden Sanica Boru Elazığspor geride kalan dönemde dört büyüklere karşı 24 maçta sadece 2 kez kazandı. 2 galibiyetini de Trabzonspor karşısında alan Sanica Boru Elazığspor, üç büyükler olarak tanımlanan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında hiç galip gelemedi. Bu ekiplere karşı 18 maça çıkan Gakgoşlar, 5 beraberlik 13 yenilgi aldı.

Haberin Devamı

SAĞLAM YAPI

Yazarlar