Basketbol "Sakin kalmalıydım"

"Sakin kalmalıydım"

11.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdi İpekçi’nin tıklım tıklım dolu tribünleri önünde Fenerbahçe karşısında Galatasaray’ı yöneten ve sakin tavırlarıyla dikkat çeken Yağızer Uluğ, “Ben telaşlı olsam bu oyunculara hemen yansırdı, sakin kalmak için maç öncesinde salonun etrafını dolaştım, nefesimi ayarladım” diye konuştu.

Sakin kalmalıydım

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Galatasaray Liv Hospital, dev maçta, çok zor şartlar altında Fenerbahçe Ülker’i devirirken, takımın başında da cezalı Ergin Ataman yerine Yağızer Uluğ vardı, genç çalıştırıcı da bu sorumluluğun altından başarıyla kalktı.

Maç öncesinde uzun süre Abdi İpekçi’nin etrafında tek başına dolaşan Uluğ, “Amacım, sakinleşmek, nefesimi ayarlamak ve konsantre olmaktı. İçimden hep ‘sakin kal, hakemlerle uğraşma dedim’ diye konuştu.

‘Savaş’ mesajı

Coachla takım arasında bir telepati bulunduğunu ve kendisinin telaşlanması durumunda bunun hemen oyunculara da geçeceğini ifade eden Uluğ, “Maçtan önce oyun ne olursa olsun, işler nasıl giderse gitsin kazanmaktan emin olduğumu vücut dilimle göstermeye kararlıydım. Oyunculara da kazanacağımızı, ancak bunun için rakipten eksik de olsak, daha fazla savaşmamız gerektiğini söyledim” dedi.

Haberin Devamı

‘F.Bahçe baskı yapamazdı’

Fenerbahçe’yi çok yakından tanıdıklarını ve kadro yapılarının tam saha baskı yapmaya uygun olmadığını bildiklerini söyleyen Uluğ, “Oyuncularının hiçbirisi bizim topu getirmemize baskı yapacak özellikte değil, bu nedenle kendi oyunumuzu oynarız diye yorumladım, umduğum gibi de oldu” ifadelerini kullandı.

Ekip işi

Uluğ, her anlamda iyi bir ‘takım’ olduklarını vurgulayarak, “Burada emek veren kocaman bir ekip var. Bunu inşa eden çok yetenekli, kazanmayı bilen, liderlik özellikleri yüksek bir başantrenör var. Menajerimiz Ömer Yalçınkaya, diğer yardımcı antrenörler Tolga Başer ile Yakup Sekizkök’ün emekleri çok büyük. Ergin Hoca’nın liderliğini ve kazanma arzusunu takıma aktarması çok önemli. Oyuncularımızın sahaya tüm enerjilerini koymaları, saygı duyulacak bir mücadele sergilemeleri çok önemliydi’ şeklinde konuştu.