Fenerbahçe Saldır ve rakibi sindir

Saldır ve rakibi sindir

25.04.2013 - 10:53 | Son Güncellenme:

Benfica’nın kendi oyununu oynamasına izin vermeden, agresifliğimizle evsahibi avantajımızı hissettirmeliyiz. Savunmada beklersek ekmeklerine yağ süreriz. Tur için her futbolcunun varını yoğunu ortaya koyması lazım. Gol yemeden alacağımız her galibiyet final umutlarını arttırır

Saldır ve rakibi sindir

(Güntekin Onay-Vatan)

Haberin Devamı

F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne kadar oynadığı savunma güvenliğinden ödün vermeyen, dengeli kontrollü oyunu hep işe yaradı. Tahmin ediyorum ki Aykut Kocaman takımının bugün de böyle oynamasını isteyecek. Ancak ben bu kez 50 bin seyircinin desteğiyle agresif ve başlama düdüğüyle birlikte rakibe evsahibi olduğunu hissettiren bir F.Bahçe olması gerektiğini düşünüyorum. Benfica’yı rahatsız eden, basan ve saldırgan bir F.Bahçe rövanş için avantaj elde edecektir. Pasif kalırsak, savunmada beklersek Benfica bundan faydalanabilecek silahlara sahip.

Geleneksel olarak İspanyol, Portekiz, İtalyan, Yunan takımları vs. deplasmanlarda iç sahadakinden daha düşük bir performans ortaya koyar. Barcelona gibi bir dev bile bu tip deplasmanlarda tedirgin oynuyor ve zor durumlarda kalabiliyor. Turu geçmek istiyorsak burada önemli bir avantaj yakalamamız şart. Çünkü rakip evinde Avrupa’nın en görkemli statlarından birinde 66 bin seyirciyle yüklenecek. Evimizde oynadığımızı hissettirmeliyiz. Başlama düdüğüyle birlikte kararlılığımızı, gücümüzü gösterip Benfica’yı sindirmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Benfica'nın kendi oyununu oynamasına izin vermeden sahanın her bölgesinde baskı yapan, bir F.Bahçe olmalı. Tarihi maçta herkes tarihi bir performans ortaya koymalı. Yüksek efor, mücadele gücü ve tempo şart. Bence taktikten çok bugünkü maçta bu faktörler ön plana çıkacak. Gol yemeden alacağımız her türlü galibiyet final umutlarını arttırır.

SEYİRCİ BASKISI ŞART

Bu tur 2 devreyse ilk devre bizim evimizde ve avantajı ele geçirmek için agresif ve coşkulu bir F.Bahçe şart. Bireysel olarak ‘Bu böyle oynamalı, bu böyle oynamalı’ maçı değil bu. Herkes varını, yoğunu ortaya koymalı. Durağan ve tedirgin futbol rakibi cesaretlendirir ve ekmeğine yağ sürer.

F.Bahçe seyircisi bu tip maçlarda rakip üzerinde baskı kurmayı biliyor. Önemli olan sahadaki takımın buna cevap vermesi.