Fenerbahçe Salih Uçan: "Kalsaydım şampiyonduk"

Salih Uçan: "Kalsaydım şampiyonduk"

15.07.2016 - 10:12 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan, sarı lacivertli takımdan ayrı kaldığı dönemle ilgili konuştu

Salih Uçan: Kalsaydım şampiyonduk

İtalya’nın Roma takımında geçirdiği kiralık 2 sezonun ardından F.Bahçe’ye geri dönen Salih Uçan, önceki gün Panathinaikos ile oynanan hazırlık maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Hazırlık dönemindeki performansıyla dikkat çeken ve Yunan temsilcisi ile oynanan maçta Emenike’ye yaptığı asistle alkış toplayan genç yetenek İtalya’daki deneyimi ile ilgili olarak “Roma’da forma şansı bulamadım, eğer oynasaydım zaten dönmezdim. Roma’da antrenmanlar geliştirdi beni. Orada antrenmanlar daha sert ve tempo daha yüksek. Hiçbir gün hafif idman olmuyor. Oynamadım belki ama görerek öğreniyorsun. Özgüvenim gelişti. Artık topu daha özgüvenle alıyorum. Roma’da kaldığım 2 yılda futbolu daha özgüvenli oynamaya başladım. Totti arkadaşım oldu. İnsanlar Salih oynayamadı diye düşünüyor. Benim oynadığım pozisyonda Pjanic 40 milyon Euro’ya gitti, Nainggolan, Belçika’nın orta sahası. Ben orada süre aldığım her maçta her zaman iyi oynadım, adamlar da iyi oynuyor. Hoca onları tercih etti, onlara görev verdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘YANAL DÖNEMİNDE ‘GÜÇSÜZ’ DEDİLER’

22 yaşındaki orta saha Sarı-Lacivertli formadan uzak kaldığı 2 yılla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim en iyi özelliğim zaten hücum oyuncularını attığım paslarla pozisyona sokmak. İsmail hoca zamanında kalsaydım çok iyi olurdu. Şampiyonduk, şampiyon da olurduk. İsmail Hoca beni Aykut hoca (Kocaman) ve Ersun hoca (Yanal) zamanından biliyor. İsmail hoca zaten kendisi başantrenör oldu. Aykut Hoca zamanında süre alıyordum, asist yapıyor gol atıyor, skora katkı sağlıyordum. Ersun Hoca zamanında ne oldu, oynamadım. ‘Salih güçsüz’ oldu, ‘Salih kendine bakmıyor’ oldu, ‘Salih oynamıyor’ oldu. Bu sezon oynarsam devamı gelir.” (Habertürk)