Fenerbahçe Salih Uçan'dan gönderme! 'Ersun Yanal beni...'

Salih Uçan'dan gönderme! 'Ersun Yanal beni...'

17.07.2016 - 12:50 | Son Güncellenme:

Roma'da 2 sezon kiralık kaldıktan sonra Fenerbahçe'ye dönen Salih Uçan, DHA'ya özel bir röportaj verdi. Salih, Ersun Yanal'ın kendisini güçsüz olduğu gerekçesiyle oynatmadığını belirtirken bu görüşe katılmadığını ifade etti.

Salih Uçandan gönderme Ersun Yanal beni...

Roma'da 2 sezon kiralık kaldıktan sonra Fenerbahçe'ye dönen Salih Uçan oyun stili ile göz kamaştırıyor.

Haberin Devamı

Biraz daha güçlenmiş fiziği, oyun akışını hızlandıran futbol zekası, ara pasları, kademe anlayışı ve futbol için gerekli ne varsa hepsinden alarak dolu dizgin dönmüş Fenerbahçe'ye. 22 yaşındaki Salih Uçan yönetimin 10 numara arayışlarını da erteletti.

Hazırlık maçlarında sergilediği performans ile dikkat çeken genç oyuncu özellikle Voluntari ve Panathinakos maçlarında Emenike'yi gol pozisyonlarına sokan paslarıyla beğeni topladı. Hızlı hücumlarda rakip kaleye yaklaşan ve pozisyon alarak şansını deneyen Salih Uçan, oyun disiplini olarak da kendisini geliştirmiş. Dönen toplarda hemen kademeye girerek takım savunmasına yardımcı oluyor.

Samimi sözler...

Roma'da geçirdiği 2 yılı değerlendiren Salih, antrenmanların daha ciddi olduğunu ve maç temposunda geçtiğini söylüyor. Totti ve diğer yıldızlardan çok şey öğrendiğini belirten Salih Uçan Roma'da aldığı her süreyi iyi değerlendirdiğini ve güçlü kadro içinde biraz daha şans bulması durumunda bugün Fenerbahçe'de olmayacağını şu sözlerle belirtiyor: "Kalitesi yüksek oyuncular topluluğu içinde süre aldığım dilimlerde hep iyi oynadığımı düşünüyorum. Roma'da biraz daha süre alabilseydim dönmezdim.

Haberin Devamı

"Totti ve De Rossi gibi isimlerle idmana çıkmak özgüvenimi sağladı"

"Dediğim gibi Roma'da oynasaydım zaten geri dönmezdim. Oradaki antrenmanlar beni çok geliştirdi. Antrenmanlar çok daha ciddi ve daha sert geçiyordu. Her gün Totti ve De Rossi ile antrenmana çıkıyorsun ve bu özgüvenimi kazanmamı sağladı. Salih Roma'da oynayamadı diye düşünüyorlar. Benim oynayamadığım mevkide oynayan Pjaniç 40 milyon Euro'ya gitti. Yine aynı mevkide oynayan Naingolan'ı görüyorsunuz. Belçika Milli Takımı'nın yıldızlarından. Ben Roma'da ne zaman süre aldıysam hep iyi oynadım. Adamlar da iyi oynadı. O yüzden sıra bir türlü bana gelmedi.

"Oynarsam, sahada daha güçlü olurum"

2012'de transfer olduğu Fenerbahçe'de Aykut Kocaman ile şans bulan ancak 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal'ın çok az şans tanıdığı Salih Uçan, 2014-2015'te ise sezon başlamadan ve İsmail Kartal takımın başına getirilmeden önce Roma'ya kiralanmıştı. Salih Uçan kalsaydım o sezon diye başladığı sözlerinde bakın neler söylüyor:

Haberin Devamı

"İsmail Kartal zamanında kalsaydım çok daha iyi olurdum. Beni çok iyi tanıyordu. Ben kalsaydım belki şampiyon da olurduk. Takımı şampiyon yapabilirdim , buna inanıyordum.

Şimdi benden beklentileri biliyorum. Aykut Hoca zamanında oynuyordum. Bana şans veriyordu. Gol atıyordum, asist yapıyordum. Ersun Hoca beni oynatmadı. Salih güçsüz dediler. Hayır güçsüz değildim. Buna katılmıyorum, benim fiziğim daha doğrusu bacaklarım hep böyle, ince (bacaklarını göstererek)…Oynatılmıyordum. Buraya geldikten sonra herkes bunu gördü. Oynadıkça daha da açılacağım. Üst üste oynadıkça daha iyi olacağım. Benim sahada olup kendimi göstermem gerek."

Salih Uçan sözlerini şöyle tamamladı:

"Van Persie ile yavaş yavaş daha iyi anlaşacağız. O hazırlık maçlarında daha oynamaya başlamadı. Oynadıkça alışırız. Çok fazla süremiz de yok. Yeni arkadaşlarımız da geldi. Alışma süreci olacak. Ama bunu hemen atlatmalıyız. Benim en iyi özelliğim verdiğim gol pasları."