Fenerbahçe "Şampiyon olarak geleceğim"

"Şampiyon olarak geleceğim"

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu üyelerine iddialı bir söz verdi.

Şampiyon olarak geleceğim

SENAD OK

Haberin Devamı

Futbolda kötü bir sezon geçirdiklerini söyleyen Aziz Yıldırım, “Seneye mali kongrede şampiyon bir Fenerbahçe olarak huzurlarınıza geleceğim. Bunun sözünü veriyorum. Bunu bazı yüzsüzlere karşı yapacağım” dedi. Başkan Aziz Yıldırım, “Tüm branşlarda iddialıyız. Çelik çomakta bile iddialıyız. Burası bir spor kulübü ise başarılıyız ama futbol kulübüysek başarısızız. Bunda en başta sorumluluk sahibi yönetimdir” diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu’nda gelecek sezon şampiyon olacaklarının sözünü verirken, futbol dışında başarılı olduklarını ifade etti.

Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan toplantıya trafik nedeniyle geç katılan başkan Aziz Yıldırım, önce mali genel kurulda açıklama yapacağını belirterek, konuşmayacağını söyledi. Üyelerin ısrarı üzerine kürsüye gelen Yıldırım, kısa ancak iddialı sözler sarf etti.

Haberin Devamı

2-3 aday var

Futbolda kötü bir sezon geçirdiklerini dile getiren Yıldırım, “Seneye mali kongrede şampiyon bir Fenerbahçe olarak huzurlarınıza geleceğim. Bunun sözünü veriyorum. Bunu bazı yüzsüzlere karşı yapacağım” diye konuştu.

Teknik direktör Dirk Advocaat’ın yerine 2-3 teknik adamla görüştüklerini belirten Aziz Yıldırım, “Futbolda bu sezon kötü zaman geçirdik. Uyum olmadı. Biz hocamızla ocak ayında görüşüp, kalmasını arzu ettiğimizi söyledik. Kendisi, kulüp takımlarında çalışmak istemediğini ifade etti. Biz de antrenörle ilgili çalışmalar yaptık. 2-3 antrenörle görüşmelerimiz devam ediyor. Görüştüğümüz hocaların fikirleri doğrultusunda futbolcularla ilgili çalışmalar yapılıyor. Mayıs ayı içinde transferlerin hepsini bitireceğiz” dedi.

‘Dur’ damgası

Yıldırım, Fenerbahçe’nin mücadele ettiği tüm branşlarda iddialı olduğunu vurguladı. Kadın basketbol ve voleybolunda Galatasaray ile karşılaşacaklarını hatırlatan Yıldırım, “Tüm branşlarda iddialıyız. Çelik çomakta bile iddialıyız. Burası bir spor kulübü ise başarılıyız ama futbol kulübüysek başarısızız. Bu başarısızlıktan en başta sorumlu yönetimdir” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı, basketbol şubesinin bütçede açık verdiğini belirterek, şöyle devam etti: “Geçen mali kurulda, ‘Böyle devam ederse, ilave borç geliyor’ dedim. Kimse umursamadı. Herkes devam ediyor. Bu düşünceyle devam edersek sonu iyi değil. Bir yerde ‘dur’ diyeceğim. Bunu herkes bilsin. ‘Dur’ damgasını vuracağım. Erkek basketbol için Doğuş Grubu ile bazı çalışmalarımız var. Tam bitmiş bir şey yok ama beraber büyümek için bazı çalışmalar yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Sponsorlar dışarıya!

Sponsorlara sitemde bulunan Aziz Yıldırım, “Futbolda 45-50 milyon euro bütçemiz var. Karşı takımlar bir oyuncuya 100 milyon euro veriyor. Kendimizi aldatarak hayata devam ediyoruz. ‘Avrupa’da şampiyon olacağız’ diyoruz. Bunlarla olmaz. Önce bütçelerin yükseğe gitmesi lazım. Türkiye’de sponsorluk, yurt dışına açılma diye anlaşılmaya başladı. Türk takımlarını desteklemek yerine Avrupa’daki takımlara sponsor oluyorlar. Bunlar yanlış. Avrupa’da basketbolda Fenerbahçe’den büyüğü yok ama sponsoru da yok. Kendi kaynaklarıyla mücadele ediyor. Bütçede 3 yılda 40 milyon euroya yakın açık var” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Borç 270 milyon dolar’

Aziz Yıldırım, diğer kulüplerin 500 milyon doların üzerinde borcu bulunmasına karşın Fenerbahçe Futbol AŞ ile derneğin toplam borcunun 270 milyon dolar olduğunu açıkladı. Borçların yapılandırılması için çalışma yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, “Bankalarla görüşmeler yapıyoruz. Bunları 10 yıla yaymak için çalışmalar yapıyoruz. Onun dışında gelir kaynağı oluşturmak için çalışmalarımız var. Onları şu anda açıklayamıyorum. İnşallah 1-2 ay içinde devreye sokacağız. Yüksek miktarda meblağlar bunlar... Devreye girdiğinde değişik şeyler olacak. Diğer kulüplerin 500 milyon doların üstünde borçları var” diye konuştu.

200 dönüm arazi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Devlet büyüklerimizden Samandıra’da tesislerimizin karşısında 200 dönüm arazi istedik. Bunun tahsisi için bazı çalışmalar yapılıyor. Eğer tahsis edilirse, oraya üniversitenin bir bölümü ile altyapılarla ilgili tesis yapılması için bir plan hazırladık. Devletten cevap bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Kenan Evren Lisesi’nin arazisi hakkında da konuşan Yıldırım, “Ya parayı verecekler, ya da araziyi... Ama şu anda para veremeyecekler, araziyi verecekler büyük ihtimalle. Keşke parayı verseler, daha iyi olur” dedi.

Haberin Devamı

‘Bizden izin alsınlar’

Yüksek Divan Kurulu’ndan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Dirk Advocaat’ın Hollanda Milli Takımı’nın teknik direktörlüğü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’nin izni olması gerektiğine vurgu yapan Uslu, “Hocadan şu ana kadar gelen bir talep olmadı. Ancak gidecekse, Hollanda Futbol Federasyonu’nun bizden izin alması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Uslu, transfer için de, “Kiminle görüşmeye kalksak 30-40 milyon Euro’lardan bahsediyorlar. Kiralık olarak transfer yapar mıyız, bu konuya da bakacağız” dedi.

‘Kabul edilir değil’

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 3 Temmuz Süreci’nin yaratmış olduğu durumlar için maddi manevi tazminat için hukuki çalışmaların devam ettiği söyledi. Futbolda bu sene kötü bir performans sergilediğini belirten Mosturoğlu “Taraftarı üzen bu durum bizleri de üzmüştür. Bu kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bunun sebepleri bellidir ve bunun için gerekli çalışmalar yapılmıştır” dedi.

Şampiyon olarak geleceğim