Diğer Şampiyonlar Ata'nın huzurunda!

Şampiyonlar Ata'nın huzurunda!

20.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya'daki Avrupa Kros Şampiyonası'nda ilke imza atan atletlerimiz başarılarını en anlamlı yerde kutladı.

Şampiyonlar Atanın huzurunda

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerde Turkcell’in destekleriyle İtalya’da zirveye çıkan atletlerimiz en güzel mesajı verdi. Madalyalarını Anıtkabir’e götüren sporcular, olayların bitmesini istedi.

Turkcell’in destekleri ile çıtayı daha da yükselten Türk atletizmi İtalya’da büyük bir başarıya daha imza attı. Avrupa Kros Şampiyonası’nda atletlerimiz hem 14 yıldır geçilemeyen Britanya’yı geride bıraktı hem de tüm dallarda zirveye çıkan ilk ülke olmayı başardı.

Evet... Başarı büyüktü ama atletlerimiz bu sevincini yaşayamadı. Yarıştan bir gün önce İstanbul’da yaşanan patlamanın haberi ile sarsılan sporcular otelde yaptıkları toplantıda tek bir şey düşünerek, Türk halkına madalya sözü verdiler. Kadınlarda double yapan Yasemin Can ve Meryem Akdağ, erkeklerde ilk iki sırayı alan Aras Kaya ve Polat Kemboi Arıkan, dereceleriyle takım şampiyonluğuna ulaşmamızı sağlayan Özlem Kaya, Sevilay Eytemiş, Esma Aydemir ile Sebahat Akpınar... Madalyalarını en güzel yerde Anıtkabir’de kutlayan atletlerimizin ağızlarından tek bir şey çıkıyordu, “Madalyalarımız şehitlerimize ve onların ailelerine armağan olsun.”

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaretlerinde duygusal anlar yaşayan atletlerimiz MİLLİYET’e hem yaşanan terör olaylarının son bulması için mesajlar verdi hem de madalyaların devam edeceğini söyledi.

Şehitlere armağan

İlk olarak sözü kadınlarda double yapan Yasemin Can ve Meryem Akdağ aldı...

Şampiyonayı değerlendirerek röportaja başlayan Can ve Akdağ, “Zor bir yarışta ilk iki sırayı almak bizim için çok önemliydi. 2016 yılını madalya ile kapattığımız için mutluyuz” dediler.

Doğum gününde madalya almanın ayrı bir duygu olduğunu vurgulayan Yasemin, “Bitiş çizgisine geldiğimde, ‘Kendi doğum günümde hediyemi kendim verdim. Avrupa Şampiyonu Yasemin Can’ dedim. Doğum günümde aldığım altın madalya gerçekten benim için çok özeldi” diye konuştu.

Ülkemizde yaşanan terör olaylarına çok üzüldüklerini ve bunun son bulmasını istediklerini sözlerine ekleyen iki atletimiz, “Cumartesi günü yaşanan terör saldırısı bizi şok etti gerçekten. Ben madalyayı kazandığımda tek düşündüğüm şey hayatını kaybeden polislerimiz ve vatandaşlarımızdı. Madalyalarımızı şehitlerimize ve onların ailelerine armağan ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar için hedeflerini de açıklayan milli sporculardan Meryem, “Sıkı çalışıp daha fazla başarılara ulaşmamız lazım” derken, Yasemin Can ise “Ben olimpiyatlarda altıncı oldum. Madalya bizim için uzak görülebilir. Ama daha fazla başarı yakalayıp daha fazla çalışarak en büyük madalyayı da alabiliriz” diye konuştu.

Şampiyonlar Atanın huzurunda

‘Sözümüzü tuttuk’

Yaşanan saldırıyı duyduklarında büyük bir şok yaşadıklarını vurgulayan Özlem, Sevilay, Esma ile Sebahat, “O anda şampiyonluk için birbirimize söz verdik” dedi.

Kadınlarda takım halinde şampiyon olmayı başaran atletlerimizden Özlem Kaya, Sevilay Eytemiş, Esma Aydemir ve Sebahat Akpınar da madalyaları hem şehitlere hem de onların ailelerine armağan ettiklerini söylediler. Dört atletimiz de sözlerine terörün son bulmasını dileyerek başladılar.

Haberin Devamı

İlk olarak Anıtkabir ziyaretinde neler hissettiniz?
S.E: Soğukta nöbet tutan askerleri görünce çok duygulandık. Gerçekten ülkemiz bölünmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar.
Ö.K: Anıtkabir ziyaretinde biz dışarıda iki dakika duramazken, askerlerimiz o soğukta nöbet tutuyor. Bu insanlar bizim için bunları yaparken zarar vermemeliyiz.

Şampiyonayı değerlendirebilir misiniz?
Ö.K: Bizim İtalya’daki hedefimiz şampiyon olmaktı. Son 14 yılın şampiyonu Britanya’yı geçtik. Madalyamızı ülkemizdeki şehitlerimize armağan ettik.
S.E: Yarıştan bir gün önce Federasyon Başkanımız Fatih Çintımar, İstanbul’daki terör olaylarının haberini bize getirdi. Buruk bir şekilde yarışa çıktık. Tek amacımız Türk milletine bir sevinç yaşatmaktı. Ve bunu başardık.

Atletizmde yükselen bir çıtamız var. Belki alacağınız bir gümüş madalya bile başarısızlık olarak görülebilir. Bu sizin üzerinizde baskı yaratıyor mu?
S.E: Biz üzerimizde bir baskı hissetmiyoruz. İnsanlar bizden bir şeyler bekliyor. Ama olmadığı zaman da yanımızda oluyorlar.
E.A: Ben takımımızda bir sakatlık olmadığı sürece şampiyonlukların devam edeceğine inanıyorum. Atletizm tarihimizde bir ilke imza atmak gerçekten ‘anlatılmaz yaşanır’ denecek bir duygu.

Haberin Devamı

Federasyonun yanında Turkcell de size büyük destek veriyor. Bu katkılar sizi nasıl etkiliyor?
Ö.K: Türkiye’de bugüne kadar en büyük sıkıntımız sponsorların az olmasıydı. Turkcell gibi dev bir şirketin bize destek vermesi tabii ki olumlu yönde etki ediyor. Bu destekler artarsa başarılar da artacaktır.
S.E: Sadece kulüp olduğunda atletler bir zaman sonra kaybolup gidebiliyor. Ama Turkcell gibi şirketlerin katkılarıyla atletizm farklı bir yerde.

Şampiyonlar Atanın huzurunda

‘Türk halkının yanındayız’

Kadınlarda double yapan Yasemin Can ile Meryem Akdağ’ın ardından ilk iki sırayı alan diğer atletlerimiz Polat Kemboi Arıkan ve Aras Kaya sözü aldı.

Türkiye adına başarılara ulaşmak sizi nasıl etkiliyor?
P.K: Ben altı yıldır Türkiye’deyim. Türkiye için çok fazla yarış kazandım. Türk vatandaşlarına bağlıyım ve kendimi onlara adadım. Türk Bayrağı’nı dalgalandırdığımı görmek beni mutlu ediyor. Gelecekte ailemle beraber burada yaşamak istiyorum. Tokyo olimpiyatlarının ardından Türkiye’ye yerleşip, tecrübelerimi genç atletlerle paylaşacağım. Hedeflerine ulaşmak isteyenlere yardım etmek istiyorum.
A.K: Ben çok mutluyum. Çevremdeki insanlar da Türkiye’yi sevmeye başladı. Ben Türk insanını mutlu edebiliyorsam benim mutlu olmamam için bir sebep yok.

Önce çevik kuvveti ziyaret ettiniz. Ardından Mustafa Kemal Atatürk’ü. Neler hissettiniz burada?
P.K: İstanbul’da patlamanın olduğu saatte, odamda televizyon izliyordum. Sadece ambulansları gördüm. Madalya kazandık ama içimizde bir burukluk vardı. Suçsuz insanların ölmesi acı veren bir olay. Biz polisleri ziyaret ederek onlarla birlikte olduğumuzu gösterdik. Ben evimde otururken ya da uyurken onların sayesinde kendimi güvende hissediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaretimiz ise unutulmazdı bizim için. Birçok insandan dinlediğimiz şeyleri yakından gördük.
A.K: Terör saldırısı bizim için üzücüydü. Madalyaları kazandığımızda mutlu değildik. Orada çok fazla insanımızı kaybettik. Umarım yaralılar sağlıklarına kavuşurlar. Polislere yaptığımız ziyarette, madalyaları onlar için kazandığımızı gösterdik. Onlar bizim için önemliler. Atatürk ile ilgili yazılanları da okumuştum. Anıtkabir’e ziyaretimizde okuduğum şeyleri görme şansımda oldu. Gerçekten unutulmaz anlardı.

‘Bugün o, yarın ben!’

Aras’a geçilince kızdın mı?
P.K: Kızmıyorum tabii ki. Yarış bu. Bugün siz yarın başkası kazanır. Ama ikimizden biri kazanmayabilirdi. Bu yüzden Aras’ın kazanması benim için önemli.
A.K: Polat benim antrenman arkadaşım. Her şeyi beraber yapıyoruz. Bugün ben kazanırım yarın o.

‘Daha çok madalya kazanacağız’

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da hem atletlerimizi kutladı hem de başarıların devam edeceğinin altını çizdi. Terzioğlu, “Turkcell olarak, Türk atletizminin daha da ileriye gitmesi için federasyonumuzla birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda atletlerimizin elde ettiği başarılar göğsümüzü kabartıyor. Türkiye’nin geçtiği zor dönemde, ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdıkları için atletlerimizle gurur duyuyorum” dedi.

Avrupa Kros Şampiyonası’nda hem Britanya gibi bir devi geçen hem de bir ilke imza atan atletlerimiz bu başarısının ardından Anıtkabir’e geldi. Şampiyon Atletlerimiz, Anıtkabir’de askerlerin nöbet değişimini ilgi ile takip etti.

Şampiyonlar Atanın huzurunda