Şampiyonlar Ligi Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag

02.08.2022 - 13:10 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu kuraları çekildi. Temsilcimiz Trabzonspor, Danimarka ekibi Kopenhag'la eşleşti. Bordo-mavili takım ilk maçı deplasmanda oynayacak.

Trabzonsporun Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu kuraları çekildi.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un bu turdaki rakibi Danimarka'nın Kopenhag takımı oldu. Bordo-mavili takım ilk maçını deplasmanda oynayacak.  Play-off turunda ilk maçlar 16-17 Ağustos'ta, rövanşlar ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak. 

GRUPLAR İÇİN KURA ÇEKİMİ 25 AĞUSTOS'TA 

Temsilcimiz bu turu geçerse gruplar için kura çekimi 25 Ağustos’ta gerçekleşecek. Trabzonspor elendiği takdirde ise UEFA Avrupa Liginde yoluna devam edecek.

KOPENHAG'I TANIYALIM

Danimarka Ligi'nin köklü kulüplerinden Kopenhag, geçen sezonu 22 maçta topladığı 48 puanla şampiyon olarak tamamladı ve 14. lig şampiyonluğunu kazandı. Kopenhag'ı bugüne kadar iki lig şampiyonluğu bulunan ünlü teknik adam Jess Christian Thorup çalıştırıyor.

GELEN-GİDENLER

Haberin Devamı

Takımın yıldız oyuncularından 25 yaşındaki Jens Stage, 4 milyon Euro bonservis bedeli ile Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'e transfer oldu. Kopenhag ayrıca savunma oyuncusu Andreas Bjelland ile sözleşme uzatmadı. Kopenhag, kiralık olarak kadrosundan bulunan stoper oyuncusu Denis Vavro'nun bonservisini 4,5 milyon Euro karşılığında aldı.

2 İSİM DİKKAT ÇEKİYOR

Kopenhag'ın kadrosunda Viktor Claesson ve İspanyol 10 numara Pep Biel en dikkat çeken isimler olarak göze çarpıyor. Biel, 122 maçta Kopenhag forması ile 27 gol 26 asist katkısı yaptı

KOPENHAG'TA TANIDIK İSİM

Kopenhag'ın kadrosunda eski Alanyasporlu Khouma Babacar bulunuyor.

3 MAÇTA 2 YENİLGİ, 1 GALİBİYET

Sezonu yeni başlayan Danimarka Ligi'nde üç maç oynayan Kopenhag, 2 yenilgi 1 galibiyet kazandı.

KALEM KALEM DEVLER LİGİ GELİRLERİ

Devler Ligi’nde gruplara katılım bedeli; 15 milyon 640 bin Euro. Trabzonspor’un alacağı yayın geliri; 2 milyon 700 bin Euro, katsayı geliri ise 1 milyon 137 bin Euro...

Trabzonspor, Play-Off’u geçmesi halinde 19 milyon Euro’nun üzerinde bir rakam kazanacak. Gruplarda her galibiyete 2.8 milyon Euro, beraberliğe de 930 bin Euro veriliyor.