Beşiktaş "Şampiyonluktan asla kuşkum yok"

"Şampiyonluktan asla kuşkum yok"

30.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Beşiktaş'ı zirveye uçuran Teknik Direktör Şenol Güneş, hedefe ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Şampiyonluktan asla kuşkum yok

BİLAL MEŞE

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın teknik patronu sezonun ilk yarısında takım olma yolunda müthiş adımlar attıklarının altını çizerken taraftarlardan desteklerini daha da artırmalarını istedi, “Şampiyon olacaksak onların desteğiyle olacağız. Bu gururu taraftarımızla birlikte yaşayacağımızdan asla kuşkum yok” dedi.

Süper Lig’in ilk yarısını 41 puanla lider kapatan Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, taraftarların desteğiyle sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Özel işleri nedeniyle yurt dışına giden tecrübeli hoca, Milliyet’e yaptığı açıklamada sezonun ilk devresinde rakiplerle kıyasıya bir mücadele verdiklerini belirtirken, şampiyonluk yarışında avantajlı konumda olduklarının altını çizdi.

‘Daha fazlası lazım’

Haberin Devamı

Beşiktaş’a oynattığı pozitif futbolla herkesin alkışını toplayan Şenol Güneş, “17 maçlık maratonda iyi bir performans ortaya koyduk. Takım olma yönünde müthiş adımlar attık, bunun karşılığını da ilk yarıyı lider kapatarak aldık. Ne var ki bu oyunda hiçbir şeyin garantisi yoktur. Çünkü futbol, sürprizler oyunudur. Kimin ligi nerede bitireceği hiç belli olmaz. Gel-gitlerin yaşandığı bir oyundur futbol. Bu pencereden bakarsak taraftarımıza ikinci yarıda daha çok ihtiyacımız olacak. Zor şartlar altında bu yarıda bizi hiç yalnız bırakmadılar, hep yanımızda oldular, onlara teşekkür ediyoruz. Bu başarının temelinde onların katkısı büyüktür, bunu asla yadsıyamayız. Desteklerini ikinci yarıda da onlardan fazlasıyla bekliyoruz” diye konuştu.

Kartal’ın teknik patronu, şampiyonluk yarışının ikinci yarıda daha fazla kızışacağına da dikkat çekerek şunları söyledi:

‘İkinci yarı zor olacak’

“Elbette şampiyon olmak istiyoruz ama işimiz kolay değil. Zorlu bir ikinci yarı bizi bekliyor. Taraftarımızdan takıma daha çok sahip çıkmalarını istiyoruz. Kayıtsız, şartsız takımı desteklesinler. Beşiktaş şampiyon olacaksa ki, bizim de hedefimiz ipi göğüslemektir, bunu başarmamız tribün desteğiyle olacaktır. Bu gururu onlarla birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu birlikte başaracağımızdan asla kuşkum yok.”

Haberin Devamı

‘Tepkiler detaydır’

Teknik Direktör Şenol Güneş, Ricardo Quaresma’nın, Torku Konyaspor maçında oyundan alınmasına gösterdiği abartılı tepkiyi de değerlendirdi.

Beşiktaş’ın hocası, “Bu tip tepkiler futbolun doğasında var. Artı, fazla büyütülecek bir olay değil. O tepkiyi yaşadı ve bitti. Önemli olan iyi futbol oynamak ve kazanmaktır, bu tip tepkiler sadece detaydır. İyi bir takımız ve bu tip sorunları kendi içimizde çözeriz. Beşiktaş’ta takımdaşlık en üst düzeyde. Bu birliktelik, taraftarımızın da desteğiyle Beşiktaş’ı başarıya götürecektir” dedi.

YENİ YIL MESAJI: Savaşlar bitsin, insanlar ölmesin

Şenol Güneş, yeni yıl mesajında “barış” vurgusu yaptı. 2016 yılının güzelliklerle dolu olmasını dileyen Beşiktaş’ın hocası, “Yeni yılın bütün insanlığa öncelikle barış ve huzur getirmesini diliyorum. Savaşlar son bulsun, insanlar ölmesin” ifadelerini kullandı.

25 resmi maç

Şenol Güneş sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ın başında 25 resmi maça çıktı. Tecrübeli hoca yönetiminde üç kulvarda toplam 17 galibiyet ve 5 beraberlik alan Kartal 3 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Güneş’in kazanma oranı ise yüzde 68 oldu.

Haberin Devamı

Şampiyonluktan asla kuşkum yok

Yazarlar