Diğer Samsun'a müthiş tesis

Samsun'a müthiş tesis

16.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz üzeri doldurularak yapılan 9 delikli gol sahası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Samsuna müthiş tesis

ERKAN AYRAÇ

Haberin Devamı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bölümü deniz doldurularak yapılan 9 delikli golf sahası, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı törenle açıldı.

Törende Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ilk atışı yaptı. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, atış yaptı. Sahada bugün Golf Federasyonu tarafından düzenlenen ve 84 sporcunun katılacağı “Federasyon Kupası” oynanacak.

Yaklaşık 1 yılda denizin büyük bölümü doldurularak yapılan golf sahasının, 18 delikli hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Açılış törenine Bakan Çavuşoğlu ile Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, sanatçılar Mehmet Aslantuğ ve eşi Arzum Onan, Mustafa Keser, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, golfün halk arasında zengin sporu olarak bilindiğini belirterek “Bunu söyleyenlerin sebebi belki gördüğünüz gibi ciddi bir yatırım gerektiren bir spor olması... Yaptığımız çalışmada gediğimiz ekonomik durumda, ihtiyacı olan gençlerimize bu malzemeleri sağlayarak onları uluslararası arenada Türkiyemizi temsil eden kardeşlerimiz haline getireceğiz” dedi.

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada golf sever ve golf oynayan biri olarak bu törende bulunmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu söyleyerek “ Artık Türkiye’nin değişik bölgelerinde golf sevilen bir spor haline geldi” diye konuştu.

Açılış törenine Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören de katıldı.

Samsuna müthiş tesis