Milli Takım Şaziye-Bahar: "Bir hayalimiz var"

Şaziye-Bahar: "Bir hayalimiz var"

30.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Potanın iki perisi Şaziye ile Bahar zor da olsa çeyrek finale lider olarak yükselmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. İki yıldız, 4 yıl önce erkek takımının yaşattığı Türkiye-ABD finalini tekrar etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Şaziye-Bahar: Bir hayalimiz var

ÜMİT AVCI - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nda B Grubu’nda mücadele eden ve iki maçını da kazanarak, çeyrek finale lider olarak yükselmeyi garantileyen A Milli Takımımız’da Şaziye İvegin Üner ile Bahar Çağlar, hedeflerinin çok daha ilerisi olduğunu söyledi.

Özellikle savunmadaki performansıyla Fransa ve Kanada maçlarında dikkat çeken Bahar, şampiyonaya dünyanın en iyi takımları geldiği için zor olacağını bildiklerini, ilk rakibin Fransa olmasının da bu zorluğu artırdığını ifade etti. Sahaya çok konsantre çıktıklarını belirten başarılı oyuncu, “Fransa’ya kader maçı olarak bakılıyordu, çünkü liderlik maçıydı. Maça kötü başlamıştık ama 3. çeyrekten itibaren rahatladık ve istediğimiz oyunu oynadık. Kanada maçının ise bu kadar zor geçeceğini düşünmemiştik. Fransa maçını kazanınca, kaybedilmemesi gereken bir maç olmuştu Kanada. Onun da sonunda iyi oynadık ve istediğimizi aldık. Burada Ankara seyircisinin de desteği çok önemliydi. Onlar bizi hep ayakta tuttu” dedi.

Haberin Devamı

Heyecan verici

Şampiyonanın Türkiye’de düzenlenmesinin heyecan verici olduğunu söyleyen Bahar, “Seyircimizin önünde, çok güzel atmosferde oynamak müthiş bir duygu. Aynı desteği İstanbul’da da bekliyoruz. Sonuçta Dünya Şampiyonası ve ilk kez taraftarımızın önünde bu sınavı veriyoruz. Büyük hedeflerimiz var ve taraftar bizim için çok önemli. Herkesi bu güzel ortama bekliyoruz” diye konuştu.

Bugüne kadar savunma ile ayakta kaldıklarını vurgulayan Bahar, “Fransa defansif anlamda güçlü ve sert bir takım. Onlara karşı oynamayı da bir şekilde çözmemiz gerekiyordu. Biz de savunma endeksli oynuyoruz. Hücumumuzu daha yukarıya çıkarmamız lazım. Ona göre değerlendirmeler yapılıyor. Bundan sonra daha da iyi olmamız gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

‘Acele etmiyoruz’

Şaziye İvegin, “Eskiden daha tempolu oynardık. Ancak hızlı hücumla, acele hücumu karıştırmamak için buna uygun davranıyoruz” dedi.

Milli Takım’ın tecrübeli isimlerinden Şaziye İvegin, savunmayı iyi yaptıklarında daha iyi hücum edebilen bir takım olduklarını belirterek, Fransa gibi fizik özellikleriyle rakibi bozabilen bir takıma karşı oynayarak başlamanın zor olduğunu belirtti. Yıldız oyuncu, “Uzun oldukları için 5’e 5 kaldığınızda sizi çok zorlayabiliyorlar. Bu nedenle bizim yapacağımız savunma da önem kazanmıştı. Onlardan kolay sayı yemememiz lazımdı. Kanada’ya gelince, onların da kıta dışından olması, farklı bir oyun yapılarının bulunması zorlayıcıydı. Sonuçta iki takımı da yenmemiz gerekiyordu ve bunu başardığımız için mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Tempolarının düşük olmasında, sistem değişikliğinin de etkisinin bulunduğunu hatırlatan Şaziye şöyle devam etti: “Eskiden daha tempolu oynayan bir takımdık. Ancak hızlı hücumla, acele hücumu karıştırmamak için buna uygun davranıyoruz. Bir önceki sisteme de alışıktık. Bu sistem de bize uygun. Sonuçta kazanıyoruz. Bundan sonraki eşleşmelerde büyük olasılıkla Sırbistan ve İspanya ile karşılaşacağız. Onları yenmek için daha iyi hücum etmeliyiz. Zaten maç oynadıkça daha yukarıya çıkacağımızı düşünüyorum. Dış atış yüzdemizin artması için ben de elimden geleni yapacağım. Hepimizin bir hayali var. ABD ile final oynamak. Bunu başarmak için de bugüne kadar hiç yenemediğimiz İspanya’yı geçmemiz gerekiyor ve bunu yapabileceğimizi biliyoruz.”

Haberin Devamı

Ev sahibi ve favorilerden birisi olmanın elbetteki baskı yaratacağını ifade eden Şaziye, “Sonuçta bu güzel profili biz oluşturduk. Son iki Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazandık. Bir de hep Fransa-Fransa diyerek buraya geldik. Herkese ilk maçın çok önemli olduğunu söyledik. Bu da bir baskı yaratmıştı ama şimdi bunu atlattık” ifadelerini kullandı.

‘Biz şanslıydık’

Kadın basketbolunda alt yapıların çok iyi olmadığı ve bu jenerasyonun ardından sıkıntı yaşanacağı yorumunu hatırlattığımız Şaziye, “Biz şanslı bir jenerasyonduk. Kimsenin emeğini görmezden gelemeyiz. Ama bizim zamanımızda kulüplerde iki yabancı vardı. Ben 18 yaşında milli takıma geldiğimde çok hazır gelmiştim, çünkü takımımda oynuyordum. Burada da gençler süre alıyor ama sadece 2 ay. Kulüplerine döndüklerinde yine yabancıların ardında kalıyorlar. Gençlerin hevesini kırmak istemiyorum, onlar her zaman bu mücadelenin içinde olmalılar ama sistemin de değiştirilmesi ve onlara fırsat verilmesi gerekiyor” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Doğum günü hediyesi

Kanada maçının ardından doğum gününü de kutlayan Bahar Çağlar, önce takım arkadaşları, ardından da Ankara’ya gelen ailesi ve arkadaşları ile bu kutlamayı gerçekleştirdi. Başarılı oyuncu kendisi için çeyrek finalin güzel bir hediye olduğunu belirtti.

Rakip Mozambik

B Grubu’nda ilk iki maçını kazanan Türkiye, bir günlük aranın ardından bugün bir kez daha parkeye çıkıyor. Ankara’da saat 19.00’da Mozambik ile karşılaşacak millilerin mücadelesini NTV Spor ekrana getirecek.

GÜNÜN PROGRAMI

14.00 Brezilya-Japonya (Ankara)
14.15 Sırbistan-Çin (İstanbul)
16.15 İspanya-Çek Cumhuriyeti (Ankara)
16.30 Avustralya-Belarus (İstanbul)
19.15 G.Kore-Küba (İstanbul)
21.15 Fransa-Kanada (Ankara)
21.30 ABD-Angola (İstanbul)