Galatasaray Scoutlar boş çıktı!

Scoutlar boş çıktı!

30.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da en çok takdir gören “scout sistemi” bu sezon yanıldı. Takıma yeni katılan Carole, Denayer, Rodriguez ve Jem Karacan, performans olarak sınıfta kaldı.

Scoutlar boş çıktı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Son yıllarda scout ve performans analizlerine ciddi bir yatırım yapan, hatta bu alanda uluslararası övgü bile toplayan Galatasaray’da analistler bu sezon yanıldı.

Takıma yeni katılan Lionel Carole, Jason Denayer, Jem Karacan, Jose Rodriguez gibi isimlerden istenilen verim alınamadı. Sol bekte Carole, Inter’e kiralık verilen Alex Telles’i aratırken, Denayer de oyunun iki yönünü birden iyi oynayabilme becerisi gösteremeyip, yeni Eboue olmanın uzağında kaldı. Jose Rodriguez ve Jem Karacan için ise, bu seviyelerin oyuncuları olmadığı yorumları yapıldı. Kaleci Cenk Gönen ise 2 maçta forma giydi 2 gol yedi.

Galatasaray’ın geçtiğimiz yıllarda kadrosuna kattığı pek çok isimde isabetli kararlar verememiş olması dikkatleri çekti. Wesley Sneijder ve Lukas Podolski gibi, dünya çapında tanınmışlığı bulunan ve haklarında bir izleme faaliyeti yürütülmesine gerek olmayan isimlerin dışında, Tarık Çamdal, Blerim Dzemaili, Goran Pandev, Endoğan Adili ve Lucas Ontivero gibi isimlerin de takıma katkı sunamadıkları ve beklentilerin uzağında kaldıkları göze çarptı.

Haberin Devamı

Hayal kırıklığı

Avrupalıların dahi beğenisini kazanan bir scout sistemine sahip kulübün, gerçekleştirdiği transferlerde bu kadar çok hayal kırıklığı yaşamış olması şaşkınlıkla karşılandı.

Galatasaray sürpriz olmuş

Cim-Bom’un sezon başında Troyes’ten transfer ettiği Lionel Carole, Türkiye’ye adapte olduğunu ve daha iyi olacağını belirtti. Fransız basınına Türkiye’deki kariyerini değerlendiren Carole, “Troyes’ten ayrılmayı düşünmüyordum. Sadece bakıyordum. Ligue 1’e dönmeye hazırdım. Kendime bir yol haritası hazırladım ve bunu ailemle de konuşmuştuk. Mesela amcam, St.Etienne taraftarı. O benim için St.Etienne ile görüşmeler yaptı. Bazı projeler vardı” diyerek Galatasaray’a katılmasının sürpriz olduğunu dile getirdi.

Scoutlar boş çıktı